Selectie IDFA-Mediafonds 2015 workshop

Na een uitgebreide selectie zijn deze week zes deelnemers begonnen met de IDFA-Mediafonds Workshop 2015: Thomas Vroege, Anoek Steketee, Nadia Moussaid, Nadine Kuipers, Paul André Oliehoek en Sjors Swierstra.

Deze beginnende documentairemakers werken zes maanden aan een filmplan in tekst en beeld voor een documentaire van 50 minuten, onder begeleiding van filmmakers Boris Gerrets en Marjoleine Boonstra. In november presenteren de deelnemers hun plan aan de publieke omroepen en producenten tijdens IDFA.

Marjoleine Boonstra
Marjoleine Boonstra is filmmaker, fotograaf en redacteur bij de Humanistische Omroep. Veel van haar films werden vertoond op IDFA, waaronder Bela Bela – What Keeps Mankind Alive (2001), Haven (2004) enAmong Horses and Men (2010). Haar webdocumentaire Keep on Steppin’ viel in 2012 in de prijzen tijdens de IDFA DocLab Competition for Digital Documentary Storytelling. In 2014 presenteerde zij haar eerste speelfilm, Kurai, Kurai – Verhalen met de wind. Tijdens het Holland Festival verzorgde Boonstra in samenwerking met kunstenaar Aernout Mik de regie van de opera Laika. Naast maker is zij mentor en docent, onder meer aan de Filmacademie en Master Amsterdam, de kunstacademie AKV|St.Joost en de Gerrit Rietveld Academie.

Boris Gerrets
Boris Gerrets is documentairemaker, beeldend kunstenaar en editor. Hij is geboren in Amsterdam en groeide als kind van Bulgaars-Duitse ouders op in Nederland, Spanje, Duitsland en Sierra Leone. Binnen het genre van de documentaire is Gerrets voortdurend op zoek naar grenzen en naar nieuwe vormen op het snijvlak van de kunstzinnige en de verhalende film.

Zijn film People I Could Have Been and Maybe Am won in 2010 de IDFA Award for Best Mid-Length Documentary. De documentaire Shado’man werd in 2013 door IDFA geselecteerd voor de Competition for Feature-Length Documentary en de Competition for Dutch Documentary. In 2013 ontving hij ook het Documentaire Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bron: Mediafonds