Nog enkele plaatsen vrij bij het seminar ‘Taking the Lead and Ownership over Your Film’ op 24 juni

DDG en DPN organiseren 24 juni het seminar ‘Taking the Lead and Ownership over Your Film’, er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor het seminar dus meld je snel aan als je erbij wilt zijn!

Datum: woensdag 24 juni – 13.00 tot 17.30 uur & 20.00 – 21.30 uur
Locatie: LAB 111, Amsterdam
Kosten seminar: 25 euro per persoon
Kosten workshop: 150 euro per deelnemend team, voor 3e persoon 75 euro extra

Sigrid Dyekjaer (producent Danish Documentary; o.a. The Monastry, I am Breathing, The Newsroom, Something Better to Come) komt eind juni naar Nederland voor een seminar en workshop over marketing en distributie van documentaire films. Dyekjaer en haar pr-agent Freddy Neumann ontwikkelden een succesvolle marketingmethode. Deze methode is gebaseerd op een intensieve samenwerking tussen producent en regisseur tijdens het maakproces.
Op het seminar wordt de methode uitgebreid besproken en toegelicht aan de hand van een actuele Nederlandse casus.

Tijdens de workshop werken acht teams van regisseur en producent vanuit deze methode aan hun eigen project. Kijk hier voor meer informatie over de workshop Deadline voor het indienen van projecten is woensdag 10 juni.

Speciale gast op het seminar is marketing en distributiemanager Ben Kempas. Kempas onderzocht in opdracht van het Scottisch Documentary Institute nieuwe instrumenten en strategien voor publieksbenadering. Kempas ontwikkelde onder meer de ‘portable fundraiser toolkit’ voor I Am Breathing en een ‘paying forward’ applicatie voor Future My Love. Kempas zal verschillende marketingtools presenteren.

SEMINAR

datum: woensdag 24 Juni – 13.00 tot 17.30 uur
locatie: LAB 111, Amsterdam
kosten: 25 euro, tickets zijn hier te bestellen

13.00 – 15.00 uur

Sigrid Dyekjaer & Freddy Neumann (Danish Documentary)

15.30 – 17.30 uur

Ben Kempas (Film&Campaign)

Workshop en Seminar worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Nederlands Filmfonds. De borrel wordt mede aangeboden door het IDFA.

Bron: DDG