Nieuwe transmediale dramaserie bij KRO-NCRV

4JIM is een nieuwe dagelijkse dramaserie van KRO-NCRV over Jim en zijn vriendengroep, die dit jaar de zomer van hun leven willen vieren. Nooit meer chemo, nooit meer ziekenhuisbezoeken. Jim is namelijk weer beter, helemaal schoon na een lang en heftig gevecht tegen kanker.

Samen gaan ze naar de tofste festivals en hebben ze de tijd van hun leven. Daarnaast proberen ze met z’n allen de bucketlist van Jim te voltooien, door middel van challenges op de festivals. Het wordt een zomer om nooit te vergeten, een zomer die op camera vastgelegd moet worden. En daarbij kan het publiek helpen.

Via de bijbehorende 4JIM app worden kijkers en festivalbezoekers uitgedaagd om mee te doen aan bijzondere opdrachten. Zowel op de festivals als thuis kan de kijker betrokken zijn bij deze opdrachten. Als reporters van de zomer kunnen ze met de app hun eigen filmpjes en foto’s van de opdrachten uploaden. Alle mini-reportages komen op het 4JIM YouTube-kanaal en de mooiste bijdragen krijgen een plek in de uitzending op tv.

4JIM is vanaf 6 juli dagelijks te zien om 20.00 uur op NPO 3.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine