BANFF-prijzen voor Nederlandse programma’s

De Zappbios-animatie Munya in mij (VPRO/Viking Film) en Mensjesrechten – Hoe Ky Niels werd (IKON) hebben maandagavond een Rockie Award gewonnen op het internationale BANFF World Media Festival in Canada.

Andere Nederlandse nominaties waren de Telefilm Jongens (NTR/Pupkin) over twee verliefde tieners, de serie Ramses (AVROTROS/De Familie) over de jonge jaren van Ramses Shaffy en de documentaire In de rij voor Anne Frank (NOS/Mediabrothers). Ook het jeugdprogramma The Sand Artist and the War (RKK-Joodse Omroep/Mediabrothers)  was genomineerd.

De BANFF Rockie Awards werden voor de 36ste keer uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het festival geldt als een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma’s. Ramses en Jongens wonnen eerder wel prijzen. Ramses onder andere de Prix Europa in Berlijn en Jongens won de Cinekid Leeuw voor De Beste Nederlandse Familiefilm. Ook Munya in mij hoorde vorig jaar op het Cinekid Festival bij de prijswinnaars en won de Gouden Kinderkastprijs van de Vakjury.

Bron: NPO/Broadcast Magazine