KPN produceert eigen tv-serie voor internet en interactieve tv

KPN gaat eind 2016 een eigen tv-serie online en via interactieve tv uitzenden. Brussel wordt geschreven door Leon de Winter en geproduceerd door Endemol Shine.

Dat heeft de provider maandag bekendgemaakt. De serie gaat onder meer over een Nederlandse eurocommissaris en een beroepsmilitair bij de NAVO.

“Ik wil een Nederlandse serie maken die onderscheidend is in vorm, toon en inhoud”, aldus De Winter in een verklaring. “De ambitie ligt hoog.” Het idee voor de serie en voor de verspreiding via KPN komen bij De Winter vandaan. Het verhaal was eerst als boek bedoeld.

Brussel lijkt niet alleen qua distributie een ‘Nederlandse House of Cards‘ te moeten worden. Ook qua onderwerp zijn er overeenkomsten. “Leidraad voor de serie is voor mij ‘Wie niet bedriegt, wordt bedrogen'”, aldus De Winter. “Speel het spel mee, of je gaat er aan.”

Volgens producent Endemol Shine gaat het om een ambitieuze en dure serie, hoewel het exacte budget niet genoemd wordt. Welke acteurs in Brussel gaan spelen is ook nog niet bekend. Het script is wel al af, maar de filmlocaties en de cast worden momenteel nog gezocht.

Muziek en sport
Maandag stelt KPN dat naast Brussel vooral wordt ingezet op het aanbieden van muziek en sport. De provider heeft deals gesloten met Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event, om content rond concerten en festivals aan te bieden. Ook wordt gewerkt aan documentaires over hiphop en dancemuziek.

Het is onduidelijk welke sporten te zien zullen zijn via de online diensten van KPN, maar de bestaande Goal Alert-app, die in beperkte mate toegang biedt tot video’s van Eredivisie-doelpunten, zal in ieder geval worden uitgebreid met voor- en nabeschouwingen van wedstrijden. Daarnaast wil KPN portretten van sporters gaan aanbieden.

“We zijn nog in gesprek met andere partijen. Binnenkort zullen we meerdere aankondigingen doen over de programma’s en content die wij willen aanbieden”, aldus Frank van der Post, lid van de raad van bestuur van KPN.

KPN Play
KPN lijkt de komende tijd steeds sterker in te zetten op het aanbieden van tv via internet. De provider laat klanten van vast internet en tv al online naar zenders kijken, maar werkt tegelijk aan de dienst KPN Play. Daarin zullen vanaf de herfst ook live zenders te bekijken zijn, maar de dienst werd daarnaast aangekondigd als Netflix-concurrent met films en series die on-demand kunnen worden bekeken.

Het bedrijf belooft dan ook dat Play veel meer gaat bevatten dan eigen series en content rond muziek en sport. Meer details over Play worden 24 juni bekendgemaakt.

Gratis
Het aanbod van KPN zal gratis beschikbaar zijn voor klanten, belooft het bedrijf maandag tijdens een persconferentie. Niet-klanten krijgen volgens Van der Post geen toegang tot het aanbod van KPN, maar de serie Brussel zal volgend jaar via KPN Play wel tegen betaling beschikbaar zijn voor mensen die geen KPN-klant zijn.

KPN belooft zich niet inhoudelijk te gaan bemoeien met de gemaakte series. Het is voor de provider alleen belangrijk dat het om originele, Nederlandse kwaliteitseries gaat, aldus het bedrijf.

Er zit volgens KPN ook geen nieuw verdienmodel achter het exclusieve aanbod. Er zal geen reclame worden getoond. De producties zijn volgens de provider alleen bedoeld om klanten tevreden te houden.

Bron: Nu.nl