VPRO grote winnaar bij Nipkow-uitreiking

De VPRO kwam vanmiddag als grote winnaar uit de bus bij de uitreiking van de Nipkowschijf. De Nipkowschijf ging naar de Thomas Erdbrink-serie Onze Man in Teheran, terwijl de Zilveren Reissmicrofoon werd gewonnen door Pieter van der Wielen voor Nooit Meer slapen. Dat heeft de omroep laten weten. Beide programma’s zijn producties van de VPRO. Naast deze twee prijzen is het VPRO-programma Zondag Met Lubach al eerder beloond met een Eervolle Vermelding.

Correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven kregen na vijf jaar eindelijk toestemming van de autoriteiten in Iran om de VPRO-serie Onze man in Teheran te maken. “Door de ogen van Erdbrink zie je Iran zoals dat in nieuwsberichten zelden aan bod komt. Een land waar niets mag, maar alles kan.”

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1 met in het eerste uur een lang studiogesprek, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt.

In het tweede uur wordt middels reportages verslag gedaan van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst.

De Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon zijn onderscheidingen die de Nederlandse mediajournalisten jaarlijks uitreiken aan de beste tv-programma’s, radio-uitzendingen en multimediale prestaties van het afgelopen seizoen.

Bron: Mediacourant