Korte film in Nederlands laatste stukje Wilde Westen

Begin juli starten de opnames van de korte film GOTTA in IJmuiden. GOTTA wordt geregisseerd door de Amsterdamse regisseur Sarah Veltmeyer, die opgegroeid is in IJmuiden en met deze film teruggaat naar haar jeugd.

Het verhaal gaat over de jonge Leon (14) die samen met zijn moeder in IJmuiden woont. Hij moet de man zijn in huis, want zijn vader is er niet. Diep van binnen hoopt hij nog steeds dat zijn vader en moeder ooit weer samen zullen komen, ook al weet zijn omgeving dat dat niet de beste oplossing is. Als Leon niet langer kan ontkennen dat zijn moeder verder is gegaan met haar leven, moet hij beslissen of hij kan accepteren dat zijn toekomst er anders uit gaat zien dan gehoopt. Daarmee maakt Leon een grote stap naar volwassenheid.

GOTTA is de eerste film van Sarah Veltmeyer en is naar het scenario van scenarist Tom Bakker. Inspiratie voor de film deed Veltmeyer op uit haar jeugd. “Op de basisschool zat er een jongen bij mij in de klas. Zijn vader zat in de gevangenis, dat wist iedereen, maar de jongen bleef volhouden dat hij op zee zat. Toen zijn vader even uit de gevangenis was en wij met de klas naar Jumping Amsterdam gingen, trok hij, net voor vertrek, onze meester uit de auto en sloeg hem in elkaar. Gebroken neus, blauw oog, maar ons schoolreisje ging door. Dat is IJmuiden, het laatste stukje wilde Westen van Nederland.”

Overigens zijn de regisseur en haar crew nog hard op zoek naar financiering om deze film te realiseren. Daarom is er een crowdfundingcampagne gestart waar iedereen aan kan bijdragen. Naast het helpen van jonge filmmakers krijgen donateurs mooie beloningen. Lezers die de film willen steunen kunnen naar www.cinecrowd.com/gotta.

Bron: GOTTA de film