Deze week in EYE

Opening programma films van Arabische vrouwen, Peter Greenaway te gast bij voorpremière Eisenstein in Guanajuato.

Where Do We Go Now?

Gastcurator Ludmila Cvikova toont de beste speelfilms van de vrouwelijke filmregisseurs uit de Arabische wereld uit de afgelopen twintig jaar. Inclusief premières, documentaires en korte films. Met interviews, gasten en debat.

Eisenstein in Guanajuato

Feestelijke voorpremière van de stijlvolle ode aan regisseur Eisenstein op donderdagavond. In aanwezigheid van regisseur Peter Greenaway en de Finse acteur Elmer Bäck. Ook voor het publiek zijn kaarten beschikbaar.

Gestrande utopie

De filminstallatie I Am Not Me, the Horse Is Not Mine – nu te zien in de Kentridge-tentoonstelling – vormt het vertrekpunt voor een avond met NRC-journalist Raymond van den Boogaard. Met filmfragmenten uit de sovjettijd.

La bohème

Royal Opera House Live streaming van Puccini’s publiekstrekker in de legendarische regie van John Copley. Afscheidsvoorstelling met sterbezetting: o.a. Anna Netrebko en Joseph Calleja. Glas prosecco in de pauze.

Mike van Diem’s Alaska

N.a.v. van Diem’s nieuwe film De surprise vertoont EYE zijn afstudeerfilm Alaska – door EYE gerestaureerd – en enkele spraakmakende commercials. Met Q&A met regisseur en Oscarwinnaar (Karakter) Van Diem.

Apenstreken

Première nieuwe jeugdfilm van Johan Nijenhuis. De ondeugende Wim wil graag naar school maar moet met de andere weeskinderen in de fabriek werken van de gemene weeshuisdirectrice.

Cinemini: Heksendrank en drakenvuur

Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders opent EYE de Cinemini. Eerst een film en aansluitend spel met licht en schaduw in kleine tenthuisjes. De kinderen worden begeleid bij het spel. Ouders kunnen meekijken.

Bron: EYE