Nieuwsflits: Zelfstandigenaftrek blijft bestaan

De zelfstandigenaftrek blijft bestaan. De regeringspartijen PvdA en VVD lieten vandaag bij monde van hun woordvoerders, respectievelijk Ed Groot (PvdA) en Erik Ziengs (VVD), weten voor handhaving van de aftrek te zijn in een debat hierover in Nieuwspoort.

Hiermee is er een Kamermeerderheid voor het behoud van deze fiscale maatregel. ‘We kunnen petitie zelfstandigenaftrek wel sluiten, regeringspartijen beloven dat aftrek blijft’, twitterde NVJ-secretaris Thomas Bruning na afloop van het debat.

De creatieve industrie, waaronder de NVJ, FNV KIEM, Platform Makers en Kunsten’92, initieerde het debat omdat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën het belastingstelsel wil herzien en de fiscale faciliteiten voor zzp’ers wil beperken. Als het aan Wiebes ligt komen alleen de zzp’ers in aanmerking voor zelfstandigenaftrek die werkgelegenheid creëren en een substantiële bijdrage leveren aan innovatie. Dit betekent dat zelfstandigen zonder personeel geen recht meer hebben op de zelfstandigenaftrek.
Zijn plan krijgt, zo blijkt vandaag, geen Kamermeerderheid.

Ook voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland toonde zich tevreden: ‘Een ZZP’er heeft die aftrekpost keihard nodig. Ik ben blij dat iedereen nu zijn handen ervan af trekt.’

Bron: Villamedia