FILM NL op 5 en 17 juni in EYE

In juni zijn er weer een aantal bijzondere filmvoorstellingen in EYE in de reeks FILM NL.

5 juni,  16:30 Mike van Diem

Bij de première van De surprise vertoont EYE ouder werk van regisseur Mike van Diem, die zich na zijn Oscarbekroonde speelfilmdebuut Karakter (1997) tot veelgevraagd commercialregisseur ontwikkelde. Te zien zijn Van Diems afstudeerfilm Alaska – onlangs door EYE gerestaureerd – en enkele spraakmakende commercials voor o.a. Grolsch en de ANWB. Regisseur Mike van Diem is aanwezig bij de voorstelling.
www.eyefilm.nl/alaska

17 juni, 19:30 La vie de Jean-Marie in aanwezigheid van Peter van Houten

https://www.eyefilm.nl/films-en-exposities/la-vie-de-jean-marie?program_id=11751796

Jean-Marie heet de praatgrage pastoor die zo’n 25 dorpjes in de Pyreneeën onder z’n hoede heeft. Peter van Houten volgde de Franse geestelijke op de voet en wist de man te vangen in al z’n ontwapenendheid. Voor zijn documentaireportret – publiekslieveling van het afgelopen IFFR – ontwikkelde Van Houten een heel eigen vorm van slow cinema. De film is op tournee en nu te zien in EYE.

FILM NL
Film NL richt de schijnwerpers op de Nederlandse film met specials, terugblikken, talkshows en Q&A’s. Iedere maand is er aandacht voor spraakmakende films uit het verleden, nieuw werk van aanstormend talent en opvallende Nederlandse titels uit de EYE-collectie.

EYE-programmeurs en -curatoren praten de zaal bij over makers en achtergrond, Nederlandse filmmakers geven acte de présence. Geniet van gerestaureerde klassiekers, premières en bijzondere parels van de Nederlandse filmhistorie!

www.eyefilm.nl/filmnl

Bron: EYE