Extra feestelijke editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival

Een bijzondere editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival. Deze zomer bestaat het festival, waar we kennis maken met het talent van de toekomst, precies vijf  jaar: een jubileum.

Van 27 juni t/m 3 juli 2015 presenteren de veelbelovende, jonge talenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk in EYE, het filminstituut van Nederland. Ontdek zelf het filmtalent van de toekomst tijdens deze bijzondere editie, want precies vijf jaar geleden werd de Keep an Eye Foundation partner van het eindexamenfestival van de Nederlandse Filmacademie.

Springplank naar succes
Het Keep an Eye Filmacademie Festival is dé kans voor Filmacademiestudenten om hun werk aan de buitenwereld te presenteren in EYE. Sinds de Keep an Eye Foundation in 2011 partner werd van het eindexamenfestival is het uitgegroeid tot een festival met allure dat ieder jaar door filmliefhebbers én professionals bezocht wordt.

Bart Römer, directeur Filmacademie:
“De Keep an Eye Foundation maakt het voor het vijfde achtereenvolgende jaar mogelijk dat onze bachelor en master eindexamenstudenten een prachtig platform krijgen aangeboden om hun visitekaartje, dat wil zeggen zichzelf en hun afstudeerprojecten, te presenteren aan de filmpers, het beroepsveld, familie, vrienden en het publiek; kortom, een fantastische springplank naar een succesvolle toekomst in het huis voor de film, EYE.”

Vol programma
Het Keep an Eye Filmacademie Festival begint op zaterdag 27 juni af met de opening van de Graduation Show van de masterstudenten. Op maandag 29 juni start dan de festivalweek voor de bachelorstudenten met de Dag voor Pers en Relaties. Tijdens deze dag treedt het jonge filmtalent in contact met gevestigde makers, omroepen en de media. Naast een uitgebreid aanbod aan films exposeren ook de studenten Production design en worden er tijdens het weekend debatten georganiseerd door de masterstudenten. Dit weekend heeft als titel “The Master and The Giant”. Naast een uitgebreid aanbod aan films valt er dus nog veel te zien en te doen voor studenten, publiek én professionals.

Over de Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation biedt tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival bachelor- en masterstudenten een belangrijk podium om hun eindexamenproject te presenteren in het gerenommeerde filminstituut EYE. Naast het festival ondersteunt de Keep an Eye Foundation jaarlijks vele veelbelovende, in Nederland studerende kunstenaars bij het realiseren van hun droom. Door het organiseren van competities, workshops en festivals geeft de Keep an Eye Foundation deze aanstormende talenten een kans die eerste belangrijke stappen in hun carrière te zetten en hun carrière te beginnen.

Een terugblik op vijf jaar Keep an Eye Filmacademie Festival

Projecten
De stichting is altijd op zoek naar veelbelovende projecten die gerelateerd zijn aan kunstopleidingen. Voorbeelden van projecten die ondersteund worden:

– Samen met het Conservatorium van Amsterdam organiseert de stichting de Keep an Eye Jazz Award, een competitie onder het aanstormende talent van de jazzopleiding.

– De undefinedKeep an Eye Grant wordt uitgereikt aan veelbelovende studenten van de Design Academy in Eindhoven. Dit is een stimuleringsprijs voor designers die hun talenten inzetten voor schoonheid in het alledaagse met functionaliteit die ertoe doet.

– undefinedGalerie Pouloeuff: in het vestingstadje Naarden krijgen studerende en/of opkomende talenten de gelegenheid om te exposeren in een professionele omgeving.

Meer projecten zijn te vinden op de website undefinedKeep an Eye Foundation.

Bron: Nederlandse Filmacademie