‘Onno de Onwetende’ Nederlandse Inzending Student Academy Award

De eindexamenfilm ONNO DE ONWETENDE van  Viktor van der Valk is de Nederlandse inzending voor de Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm. Naar verwachting zal de Academy for Motion Picture Arts and Sciences begin juli de nominaties bekendmaken.

ONNO DE ONWETENDE werd tijdens het Nederlands Film Festival bekroond met de Tuschinski Award en viel ook in de prijzen op het San Sebastian Film Festival en Premiers Plans. De film is geregisseerd door Viktor van der Valk, het scenario werd geschreven door Viktor van der Valk en Jeroen Scholten van Aschat, Hanne Sinninghe en Erik Glijnis produceerden de film.

ONNO DE ONWETENDE vertelt het verhaal van de 26-jarige Onno die last heeft van een ‘Vreemd Gevoel’. Hij besluit op zoek te gaan naar de oorsprong hiervan en we volgen hem door zijn herinneringen in een verwoede poging daar antwoorden te vinden.

De hoofdrollen worden vervuld door Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Genelva Lo-Kioeng-Shioe en Evelien Bosmans.

ONNO DE ONWETENDE kwam tot stand in samenwerking met de NTR.

Bekijk de officiële website en like de film op de Facebookpagina.

Bron: Onno de Onwetende