VERS Avond 1 juni: De Kunstfilm

Tijdens de avond van De Kunstfilm trekken we ons los van tv-wetten of het strakke narratief. Laat je inspireren door de vrije geesten van het bewegende beeld.

Waarom beroepen kunstenaars zich op het medium film? Welke mogelijkheden binnen het bewegende beeld zien zij, die ‘gewone’ filmmakers niet zien? Hoe zien filmkunstenaars het Nederlandse filmlandschap? Welke kansen liggen er op het gebied van cross-overs?

Ook maken we deze avond kennis met het werk van onze gasten:

Peter Delpeut is regisseur en schrijver en won met zijn films al twee Gouden Kalveren. Zijn recente werk ligt op het spanningsveld tussen documentaire en kunstfilms. Hij laat ons met zijn films denken over wat we nog onder de traditionele film kunnen scharen en wat niet.

Onze tweede gast is Joost Rekveld, iemand die in zijn oeuvre bezig is met het zoeken van de fysieke limieten van filmmaken. Kun je een film maken zonder lens? Of zelfs zonder camera?

Ben jij een film- of televisiemaker, conceptdenker, student, eenzame creatieveling of wil je gewoon meer weten over de gedachten en keuzes van videokunstenaars? Wees welkom!

Journaliste Laura Kemp zal de presentatie op zich nemen en na afloop is het natuurlijk tijd voor een feestje.

Datum: maandag 1 juni
Tijd: Aanvang om 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Toegang: gratis voor VERS-leden (op vertoon van ledenpas 2014/2015) en Cineville pas.
Niet-leden betalen € 5,-.

Reserveer je kaarten via Het Ketelhuis: 020 684 00 90