NFF Digital Storytelling Competitie

Het Nederlands Film Festival (NFF) wil ook in de 35ste editie een aanjagersrol vervullen in de verdere ontwikkeling van het Digital Storytelling-genre. Het NFF wil jonge en gevestigde film- en mediamakers boeien, verbinden en inspireren met het mooiste en het beste dat Nederland op het gebied van Digital Storytelling te bieden heeft.

Vorig jaar gebeurde dat al door een podium te bieden aan onder andere de latere Digital Emmy-winnaar Last Hijack Interactive en de uiteindelijke winnaar van de Zilveren Camera voor vernieuwende fotojournalistiek, Love Radio Rwanda. Daarom wordt in 2015 de eerste NFF Digital Storytelling Competitie georganiseerd.

Het gaat binnen de NFF Digital Storytelling Competitie om Nederlandse projecten die de grenzen van het lineaire genre onderzoeken en waarin andere manieren van storytelling worden toegepast. De projecten moeten een duidelijk aanwijsbare filmische component hebben waarin het visueel verhalende en de inzet van nieuwe mediatoepassingen samenkomen. Het kan hierbij gaan om zowel fictie als non-fictie projecten binnen bijvoorbeeld een online (game) omgeving, een app of een virtual reality toepassing.

De NFF Digital Storytelling Competitie staat open voor inschrijving in de periode tot 1 juli 2015 middels het inschrijfformulier. Er worden maximaal 8 projecten geselecteerd die op 30 september 2015 en op 1 oktober 2015 op het NFF gepresenteerd worden. De projecten moeten in première zijn gegaan in de periode van 4 oktober 2014 tot 1 juli 2015 of hun première laten plaatsvinden op het NFF in 2015.

In de eerste week van september maakt een onafhankelijke jury bekend welke drie projecten voor de eerste NFF Digital Storytelling Prijs genomineerd zijn. Neem voor meer informatie contact op met Syb Groeneveld: syb@filmfestival.nl.

Bron: Mediafonds