Voor NBF-leden: uitnodiging opening Where Do We Go Now? op 5 juni

Met veel plezier en genoegen nodigt EYE alle NBF-leden uit voor de opening van Where Do We Go Now? – Arabische vrouwen achter de camera op vrijdag 5 juni in EYE. Het programma werpt licht op een interessante ontwikkeling: de internationale doorbraak van de vrouwelijke filmregisseur uit de Arabische wereld.

‘Krachtig, aangrijpend, vitaal en provocatief’ noemt gastcurator Ludmila Cvikova – van 2011 tot 2014 hoofd programmering van het Doha Film Institute in Qatar – de door haar geselecteerde films, die vaak met internationale prijzen zijn onderscheiden. De openingsfilm I Am Nojoom, Age 10 and Divorced uit Jemen, is het speelfilmdebuut van Khadija Al-Salami en werd bekroond met de prijs voor de beste speelfilm op het Dubai International Filmfestival 2014. Khadija Al-Salami is bij de voorstelling aanwezig.

Het complete filmprogramma vindt u op: http://www.eyefilm.nl/now

Programma van de openingsavond

19.30 inloop en ontvangst foyer Cinema 1 met een drankje
20.00 inleiding door Ludmila Cvikova
20.15 I Am Nojoom, Age 10 and Divorced
21.55 Q&A met Khadija Al-Salami
22.15 einde programma; napraten onder het genot van een drankje

Reserveren

Als u gebruik wilt maken van deze uitnodiging stuurt u dan voor 1 juni a.s. een e-mail aan opening@eyefilm.nl, met in de onderwerpregel ‘Where Do We Go Now’. Vermeld hoeveel kaarten u wilt reserveren. De uitnodiging geldt voor twee personen. Uw kaarten liggen vanaf 18.00 uur klaar bij de gastenbalie in de entreehal van EYE. Informatie over routebeschrijving en parkeren vindt u op www.eyefilm.nl/bezoek/plan-je-bezoek.

Ik hoop u op 5 juni te mogen verwelkomen in EYE.

Met vriendelijke groet,
Sandra den Hamer
directeur EYE

I Am Nojoom, Age 10 and Divorced

Khadija Al-Salami

Wanneer ze nog maar acht jaar oud is, wordt Nojoom gedwongen te trouwen met een man van dertig. Ze weigert zich echter als echtgenote te gedragen. Ze ontsnapt aan de tirannie van haar man, om vervolgens een scheiding aan te vragen.

Regisseur Khadija al-Salami baseerde de film op de autobiografie van Nujood Ali, het meisje dat het symbool werd voor de schrijnende situatie van gedwongen kindhuwelijken in Jemen toen ze, nog maar tien lentes jong, de rechtszaal binnenwandelde en een scheiding aanvroeg. Al-Salami is een van Jemens eerste vrouwelijke filmmakers.

Jemen 2014, 99 min.
Fictie, kleur
Gesproken taal: Arabisch
Engels ondertiteld.

Expositie en dineren

Graag wijzen wij u ook op de mogelijkheid op deze dag de recent geopende tentoonstelling William Kentridge – If We Ever Go to Heaven te bezoeken. Op vertoon van deze uitnodiging kunt u vanaf 17.00 uur naar keuze één of twee kaarten voor de expositie afhalen bij de kassa van EYE. Bezoekers die vooraf aan de opening willen dineren verwijzen wij graag naar EYE bar restaurant

Bron: EYE