Nominaties Nipkowschijf bekend

De jury van de Nipkowschijf heeft woensdagmiddag 13 mei de nominaties voor 2015 vastgesteld.

In DWDD maakten de juryleden de volgende drie genomineerden bekend: Onze man in Teheran(VPRO) van correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven, de Nederlandse drama- en misdaadserie Hollands Hoop (VARA, VPRO, NTR) en het Sinterklaasjournaal (NTR) met presentatrice Dieuwertje Blok. Een eervolle vermelding gaat naar het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach, gepresenteerd door Arjen Lubach.

De drie genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon 2015 zijn de hoorspelserie De Oorlogskoningin (VPRO) van Tomas Ross, het actuele gespreksprogramma Twee Dingen (Omroep MAX) met Margreet Reijntjes en Elles de Bruin, en de derde genomineerde is Pieter van der Wielen, de maker van het late night cultuurprogramma Nooit meer slapen (VPRO). Een eervolle vermelding gaat naar NPO 3FM-dj Frank van der Lende, maker van het BNN-programma De bende van Van der Lende.

De bekendmaking van de de prijzen en de uitreiking vindt plaats op 10 juni 2015 in De Vorstin in Hilversum.

De jury bestaat in 2015 uit Hans Beerekamp (NRC Handelsblad), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant), Angela de Jong (AD), Walter van der Kooi (de Groene), Marcel Peereboom Voller (de Telegraaf), Willem Pekelder (Trouw), Vincent Smits (Het Parool), Ron Vergouwen (De Perstribune, Radio 1) en Henk van Gelder (voorzitter).

De Nipkowschijf-uitreiking wordt mogelijk gemaakt door Broadcast Magazine, Gemeente Hilversum en Ziggo.

Bron: Broadcast Magazine