Nu in EYE

Klassieker Tokyo Story en andere films van Yasujirô Ozu digitaal gerestaureerd in EYE, Laura Mulvey te gast.

Tokyo Story

EYE brengt de Japanse klassieker Tokyo Story opnieuw uit, naar aanleiding van de recente digitale restauratie van zes belangrijke titels uit het oeuvre van de Japanse filmmaker Yasujiro Ozu (1903-1963).

Ventoux

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Bert Wagendorp. Met Wilfried de Jong, Kasper van Kooten, Leopold Witte, Wim Opbrouck, Maruschka Detmers, Gouden Kalf-winnares Abbey Hoes en Martijn Lakemeier.

Those Who Feel the Fire Burning

Jos van der Burg (Filmkrant, Parool) interviewt regisseur Morgan Knibbe voorafgaand aan de voorstelling van woensdagavond. “…verbluffende debuut…” (***** De Volkskrant), **** (Parool, Trouw, NRC, Filmkrant, VPRO)

The Last Wave

Klassieker van Peter Weir. In samenspraak met Foam en kunstenaar Geert Goiris vertoont EYE een paar klassieke voorbeelden van filmische post-Apocalyptica n.a.v. Goiris tentoonstelling in Foam. Inleiding: Barend de Voogd.

Le ballet mécanique

Cinema Concert met stille avant-garde films, begeleid door de pianolaspeler Rex Lawson, i.s.m. het Pianolafestival. Op het programma: Charlot présente le ballet mécanique, Un chien andalou, Opus II, III en IV en Vormittags-Spuk.

Re-Action in F(ilm)

Researchlab van studenten Master Fotografie van AKV|StJoost. Het programma neemt het werk van filmmaker Noud Heerkens als vertrekpunt. Een groot deel van zijn filmisch oeuvre is onderdeel van EYE’s collectie.

Symposium Film & Feminist Film Theories

Wat is er sinds de jaren zeventig veranderd op het gebied van film en filmstudies, toen Laura Mulvey haar baanbrekende essay Visual Pleasure and Narrative Cinema publiceerde? Met Laura Mulvey en Patricia Pisters.

Bron: EYE