Teledoc Campus ‘Geef me ’s ongelijk’ zondag 31 mei bij de NCRV op NPO3

Zondag 31 mei, 22.50 uur zendt de NCRV op NPO3 Geef me ’ongelijk uit. Een film van Laura Hermanides over de vijftienjarige, eigenzinnige Julius. Het is de zesde en laatste productie in de reeks Teledoc Campus 2015, een nieuw project van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

De vijftienjarige Julius heeft het met zijn provocaties te bont gemaakt. Zijn school in Amsterdam-Zuid stuurt hem weg. Hij moet werken aan gedragsverandering, minder blowen en zijn mening voor zich houden. Zijn ouders en begeleiders proberen hem tot inzicht te brengen, maar Julius houdt zich liever bezig met belangrijke zaken, zoals het communisme, de internationale politiek en het vogelbekdier. Hij wil zich niet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn.

Regie: Laura Hermanides; camera: Myrthe Mosterman, Reinout Steenhuizen en Tim Kerbosch, geluid: Noah Pepper en Robil Rahantoeknam; sound design: Vincent Sinceretti; montage: Gys Zevenbergen; muziek: Juho Nurmela, Tjabe Mater; producenten: Wim Boven, Niek Teunissen en Casper Eskes; productie: Umami Media; omroep: NCRV.

Bron: The Publicity Company