Mediapark Jaarcongres op 18 juni 2015

Hoe voelt het om te zien dat het Witte Huis jouw videoplayer gebruikt? Hoe creëer je een totaalervaring die de kijkers versteld doet staan? Hoe is het om een van de grootste Youtube Channels ter wereld te hebben? De wereld ligt aan je voeten!

Op donderdag 18 juni organiseren iMMovator, Beeld en Geluid en Media Academie voor de achtste keer het Mediapark Jaarcongres (MPJC) in studio 21 op het Media Park. Het thema van deze editie is: ‘Act Global’. Speciale aandacht gaat uit naar Nederlandse pioniers die het ver hebben geschopt in het buitenland. Ze laten zien dat grenzen vervagen en de wereld aan je voeten ligt.

Klein land, grote producten

Videopionier Jeroen Wijering vertelt hoe hij in 2004 als student de JW player ontwikkelde. Hij besluit een opensourceversie van de software op zijn website te zetten. De rest is history – websites als NU.nl en die van het Witte Huis maken er gebruik van en zelfs YouTube draaide het eerste jaar op de JW Player. Inmiddels is de player live op 2 miljoen sites. Een jongensdroom werd werkelijkheid!

Jan Riemens is een ondernemer pur sang. Zijn internationale media bedrijf Zoomin.TV is koploper op het gebied van online video, actief in 26 markten en heeft een online bereik van 2,2 miljard video impressies per maand. Wat is zijn visie op deze nieuwe markt?

Het toonaangevende dancelabel Spinnin’ Records staat hoog in de top 10 van de meest bekeken YouTube Channels ter wereld. Eelko van Kooten heeft de ambitie om van Spinnin’ Records wereldwijd dé autoriteit op gebied van dancemuziek te maken. Die ambitie staat inmiddels niet zo ver af van de realiteit, vertelt hij tijdens MPJC.

MPJC: alles over laatste media ontwikkelingen

Tijdens MPJC delen deze en andere pioniers hun ervaringen en hun visie op het medialandschap van de toekomst. Gaat virtual reality verder met zijn opmars de wereld te veroveren? Weet lineaire televisie naast online video stand te houden? Hoe kunnen we in als Nederlanders onze rol vast blijven houden in de veranderende mediawereld?

Een ticket naar MPJC kost €275,-, maar leden van NBF profiteren van een mooie aanbieding. Gebruik vipcode X049A 6A05 3F07 ECF5 en je betaalt slechts €225,-.

Wat wacht er achter de horizon? Kom 18 juni naar MPJC. Meer informatie en inschrijving via www.mpjc.nl.

Bron: MPJC