Dutch Broadcast Event in Studio 3

Op dinsdag 12 en woensdag 13 mei vindt in Hilversum voor het eerst het Dutch Broadcast Event plaats op het Media Park. Een verschil met de AV-manifestatie, die dit jaar geen doorgang vindt, is volgens de organisatie de praktische insteek. Het is mogelijk om de aanwezige producten niet alleen te bekijken, maar ook uit te proberen.

“We bieden de mogelijkheid om hands-on de nieuwste producten te ervaren. Het is prettig om te kunnen stoeien met apparatuur”, zegt Jasper Hofstede van Controllux, die het initiatief nam voor het event. “Bezoekers kunnen zelfs hun eigen apparatuur meenemen om te kijken hoe deze samenwerkt met nieuwe oplossingen. Het is heel praktijkgericht”. Uiteraard zijn er experts aanwezig om vragen te beantwoorden.

De groep bedrijven die de organisatie voor haar rekening neemt bestaat uit Controllux, Screen Service, TM Audio, Prolyte Group, Fofic & MBO College Hilversum. Zij zullen allen hun nieuwste producten tonen. Gezien de brede portfolio’s zal er aan nieuws geen gebrek zijn. Hofstede wijst ook op introducties naar aanleiding van de NAB, die tijdens de Dutch Broadcast Event te zien zullen zijn.

Dit speelt zich allemaal af in een nagebootste praktijkomgeving in Studio 3 in Hilversum. Het evenement is dinsdag en woensdag te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. Buiten de testopstellingen kent het DBE2015 ook een kenniscomponent in de vorm van lezingen en presentaties. Zie verder dutchbroadcastevent.nl.

Bron: DBE2015/Broadcast Magazine