Teledoc Campus ‘Ni Hao Holland’ 10 mei op NPO3

Zondag 10 mei, 22.50 uur zendt AVROTROS op NPO3 Ni Hao Holland uit. Een film van Willem Timmers over de ‘Holland expierence’ voor Chinese toeristen. Het is de vierde productie in de reeks Teledoc Campus 2015, een nieuw project van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

Cherry droomt ervan haar thuisstad Peking in te ruilen voor het Hollandse dorpje Giethoorn, waar ze al veel over heeft gehoord en gelezen. De dag nadert dat ze met haar vriendin het avontuur tegemoet zal vliegen. Ondertussen werken de Gieterse ondernemers hard aan het cateren van de ‘Holland experience’ voor de alsmaar groeiende stroom Chinese toeristen. Hoe wordt deze authenticiteit gemaakt door de één en ervaren door de ander?

Regie, scenario en research: Willem Timmers; camera: Sander Roeleveld & Joewi Verhoeven; geluid: Joris Schouten; geluidsnabewerking: Paul Gies; montage: Patrick Schonewille & Erik Disselhoff; producent: Ilja Kok; productie: Copper Views; omroep: AVROTROS.

Bron: The Publicity Company