2 miljoen bezoekers voor GOOISCHE VROUWEN 2

GOOISCHE VROUWEN 2 heeft de bijzondere mijlpaal van 2 miljoen bezoekers bereikt. Om dit succes te vieren ontvingen Will Koopman en Peter Paul Muller vandaag uit handen van producent John de Mol een bijzonder aandenken namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Vanavond is de uitreiking te zien in RTL Boulevard.

Met 2 miljoen bioscoopbezoekers overstijgt GOOISCHE VROUWEN 2 het grootse succes van de eerste GOOISCHE VROUWEN film, die 1.923.000 bezoekers wist te trekken. De film van regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels treedt hiermee als zevende film toe tot de exclusieve groep van Nederlandse producties die de grens van 2 miljoen bezoekers heeft gepasseerd. Het is de eerste keer sinds FLODDER van Dick Maas, in 1986 dat een Nederlandse productie deze mijlpaal weet te evenaren. Naast FLODDER wisten ook CISKE DE RAT (1955), FANFARE (1958), WAT ZIEN IK? (1971), BLUE MOVIE B (1971) en TURKS FRUIT (1973) deze grens te passeren.

Over GOOISCHE VROUWEN 2
Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

GOOISCHE VROUWEN 2 is geproduceerd door Talpa Fictie in samenwerking met RTL Entertainment en wordt gedistribueerd door Independent Films. De Nederlandse kaskraker draait momenteel nog in 15 zalen.

Filmprijzen
Eerder ontving GOOISCHE VROUWEN 2 namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds al een Gouden Film (100.000 bezoekers), Platina Film (400.000 bezoekers) en Diamanten Film (1.000.000 bezoekers). Voor het bereiken van deze bijzondere mijlpaal van 2 miljoen bezoekers hebben het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds een uitzonderlijk aandenken in het leven geroepen.

www.gooischevrouwendefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival