Nu in EYE

William Kentridge te gast, premières Kurai Kurai en Les combattants.

Kurai Kurai – Tales on the Wind

Poëtisch speelfilmdebuut van documentairemaker Marjoleine Boonstra. Vanavond met nagesprek met de regisseur o.l.v. Jos van der Burg (Het Parool, De Filmkrant).

Les combattants

Franse romantisch comedy vol scherpe humor. IJzersterk debuut…won vier prijzen in Cannes en drie Césars. En dat is verdiend…  (***** De Filmkrant)

The Thing

Foam presenteert een tentoonstelling van Geert Goiris. In samenspraak met de kunstenaar en FOAM vertoont EYE klassieke voorbeelden van filmische post-apocalyptica waaronder John Carpenters ijselijke The Thing.

Arnulf Rainer, Übermaler

Programma rond de kunstenaar Arnulf Rainer, van wie op 3 mei een overzichtsexpositie in het Cobra Museum voor Moderne Kunst opent. Ook Rainer-kenner Rudi Fuchs en conservator Maarten Bertheux zijn aanwezig.

Up to the Sky and Much Much More

EYE on Art presenteert drie films over herinneringen en vergeetsels rond WOII, met werk van Henri Plaat, Karel Doing en Barbara Meter.

Vroege Nederlandse oorlogsfilms

EYE vertoont op 3, 4 en 5 mei zeldzaam materiaal over de Tweede Wereldoorlog in het kader van 70 jaar bevrijding. De drie films worden ingeleid door curatoren van EYE, Beeld en Geluid en het Nationaal Militair Museum.

La fille mal gardée

Live streaming van Frederick Ashtons beroemde ballet La fille mal gardée, opgevoerd door The Royal Ballet, Londen. In Amsterdam exclusief te zien in EYE.

Bron: EYE