Vlaamse Film Festival 7 t/m 10 mei Utrecht en 15 en 16 mei Amsterdam

Op donderdagavond 7 mei opent de tweede editie van het Vlaamse Film Festival (VFF) in Utrecht met de Nederlandse première van Image. Het festival wordt feestelijk geopend in aanwezigheid van regisseurs El Arbi en Fallah, die eerder op de dag ook een open college zullen geven over scenario schrijven en film maken. Het VFF wordt georganiseerd door filmtheater Louis Hartlooper Complex in samenwerking met mediapartner VPRO Cinema. De kaartverkoop is inmiddels gestart via vlaamsefilmfestival.nl.

Talkshow Brusselmans
Zaterdagavond 9 mei gaat Herman Brusselmans in gesprek met regisseur Koen Mortier over de verfilming van zijn boek Ex Drummer, die dezelfde avond vertoond zal worden. Wat is het verschil tussen film en literatuur? En hoe is het om je boek uit handen te geven aan een filmmaker? De talkshow vindt plaats in het Café van het Louis Hartlooper Complex en wordt georganiseerd doordeBuren en Het Literatuurhuis

Documentaires
Nieuw dit jaar is de selectie documentaires. Naast HUMO-tip De Applausman en IDFA-favoriet Addicted to Every Possibility is ook Before the Last Curtain Falls te zien, het moedige verhaal over enkele homoseksuele en transseksuele Vlamingen op leeftijd die zich klaar maken om voor een laatste keer te schitteren op het podium tijdens een theater-variété tournee.

En verder…
Verder tijdens het festival: een animatieprogramma in samenwerking met het HAFF, een selectie (moderne) klassiekers in het kader van twintig jaar culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland, een bomvol kortfilmprogramma en verschillende Vlaamse live muziekoptredens, van onder andere Faces on TV en King Dalton. Kijk voor het volledige programma op vlaamsefilmfestival.nl. Op 15 & 16 mei gaat het festival on tour naar filmtheater Kriterion in Amsterdam.

Bron: