Zwerfbioscoop Opgedoekt houdt Vlaamse editie op zaterdag 2 mei

Na een uitverkochte eerste editie in december komt nu de tweede filmavond Opgedoekt. Deze editie is in samenwerking met het Vlaamse Film Festival en daarom is alvast één ding zeker: het filmprogramma zal Vlaams zijn. De voorfilm wordt begeleid door een live soundtrack van de Utrechtse band Woods on Fire en een filmkenner leidt de hoofdfilm in. Op zaterdag 2 mei om 20:30 uur vindt Opgedoekt #2 plaats ergens in Utrecht. Waar precies? Dat blijft nog geheim.

De filmtitel wordt net als de locatie op de dag van de vertoning bekend gemaakt. De locatie vormt de inspiratiebron voor de filmprogrammering en in aanloop naar het event worden hints weggegeven. Naast de hoofdfilm wordt Opgedoekt opgeluisterd met een randprogrammering, die voor deze editie Vlaamse tinten zal kennen. Zelfs de popcorn bevindt zich in Vlaamse sferen. Een avond Opgedoekt betekent op zoveel mogelijk manieren opgaan in de wereld van cinema. Bij mooi weer wordt er in de openlucht vertoond en bij regen binnen.

Een ticket voor Opgedoekt #2 geeft je gelijk entree voor de speciale Opgedoekt-afterparty in poppodium EKKO. Menno de Meester zal een door de hoofdfilm geïnspireerde set draaien en zorgen voor dansbare mashups. Visuals worden gedaan door Studio Ayqido, wederom geïnspireerd door beelden uit de hoofdfilm.

Tickets zijn online vooraf te verkrijgen via www.facebook.com/OpgedoektUtrecht. De locatie wordt op zaterdag 2 mei om 12:00 uur bekend gemaakt aan diegene die een ticket heeft aangeschaft.

Een hint over de locatie en de hoofdfilm van Opgedoekt #1
Hoerend en sloerend zwierven we door Utrecht om film, vertoon en vermaak in een juiste setting te plooien. We vielen voor dat wat verlaten en vergeten is, maar daarom juist verleidelijk.

Voor Opgedoekt #2 wordt een flamboyant sausje van Vlaamse makelij over de filmrol geworpen. Erotisch getint, in een jasje van wulpsheid en wellust, en met een evenzo pulserende soundtrack. We zullen je overigens niet meteen verblinden, maar de productie met een rood schemerlampje omlijsten.

Daar Opgedoekt ditmaal samenwerkt met het Vlaams Film Festival, hebben we muziek, film en Maïstro’s popcorn aangepast op de zwoele tongval van onze zuiderburen.

Janneke van Laar, voorheen assistent-programmeur bij het Latin American Film Festival, is initiatiefneemster van Opgedoekt. Uit haar liefde voor bijzondere en eigenaardige films en voor niet-permanente initiatieven ontstond Opgedoekt: Van Laar wil het publiek onderdompelen in een cinematische ervaring en tegelijkertijd een platform bieden aan bijzondere en ongeziene werken.