Mediapark Jaarcongres volgt Nederlandse pioniers

Op 18 juni organiseren iMMovator, Beeld en Geluid en Media Academie voor de achtste keer het Mediapark Jaarcongres (MPJC) in studio 21 op het Media Park. Het thema van deze editie is: ‘Act Global’. Speciale aandacht gaat uit naar Nederlandse pioniers die het ver hebben geschopt in het buitenland. Ze laten zien dat grenzen vervagen en de wereld aan hun voeten ligt.

Videopionier Jeroen Wijering vertelt hoe hij in 2004 als student de JW player ontwikkelde. Hij besluit een opensourceversie van de software op zijn website te zetten. De rest is history – websites als NU.nl en die van het Witte Huis maken er gebruik van en zelfs YouTube draaide in het eerste jaar van bestaan op de JW Player. Inmiddels is de player live op 2 miljoen sites en werken ze vanuit New York. Een jongensdroom werd werkelijkheid!

Het toonaangevende dancelabel Spinnin’ Records staat hoog in de top 10 van de meest bekeken YouTube Channels ter wereld. Eelko van Kooten heeft de ambitie om van Spinnin’ Records wereldwijd dé autoriteit op gebied van dancemuziek te maken. Die ambitie staat inmiddels niet zo ver af van de realiteit.

Jan Riemens is een ondernemer pur sang. Zijn internationale mediabedrijf Zoomin.TV is koploper op het gebied van online video, actief in 26 markten en heeft een online bereik van 2,2 miljard video impressies per maand. Wat is zijn visie op deze nieuwe markt?

Tijdens MPJC delen deze en andere pioniers hun ervaringen en hun visie op het medialandschap van de toekomst. Gaat virtual reality verder met zijn opmars de wereld te veroveren? Weet lineaire televisie naast online video stand te houden? Hoe kunnen we als Nederlanders onze rol vast blijven houden in de veranderende mediawereld?

Meer over het programma is te lezen op www.mediaparkjaarcongres.nl.

Bron: iMMovator