Nu in EYE

Het programma in EYE de komende week.

Première Atlantic.

Visueel overweldigende film van Jan-Willem van Ewijk. Een twintiger laat zijn Marokkaanse dorp achter zich om op zijn surfplank de Atlantische Oceaan te trotseren om eindelijk zijn eigen weg te gaan.

Voorpremière Kurai Kurai-Tales on the Wind

Verhalen over leven en dood, over de levens van gewone mensen die de rondwaaiende takken uit alle uithoeken van het land oppikken. Prijswinnend speelfilmdebuut van documentairemaker Marjoleine Boonstra.

Voorpremière Les combattants

Een volgzame jonge houthakker en een paranoïde vrouw bereiden zich voor op de ondergang van de wereld. IJzersterk debuut…won vier prijzen in Cannes en drie Césars. En dat is verdiend… (***** De Filmkrant)

De inbreker

Het door EYE gerestaureerde De inbreker (1971) laat een fraai tijdsbeeld van de Amsterdamse Wallen zien. De regisseur Frans Weisz (Het gangstermeisje, Hoogste tijd) zal aanwezig zijn bij de filmvertoning.

Film & Science festival: Vélodroom

Het Film & Science Festival kijkt naar de relatie tussen film en wetenschap. Naar aanleiding van de start van de Tour de France in Utrecht staat deze avond in het teken van fietsen. De avond wordt gepresenteerd door Joop Zoetemelk.

Verlies niet de moed

Indrukwekkende documentaire van Hella de Jonge over haar vader Eli Asser en haar familie, van wie slechts enkelen de Shoah overleefden. Aansluitend een nagesprek met Hella en Freek de Jonge.

Highlights International Film Festival Rotterdam

Een mooie dwarsdoorsnede met hoogtepunten van korte films van International Film Festival Rotterdam 2015. Er worden drie films vertoond die bij het festivalpubliek de meest enthousiaste reacties hebben losgemaakt.

Première Molletje en zijn vriendjes

Deze klassieke animaties van de Tsjech Zdenek Miler betoveren elke keer weer een nieuwe generatie kinderen. Het molletje is met hulp van zijn vriendjes de vos te slim af.

Bron: EYE