Nominaties Lokale Omroep van het Jaar

OLON heeft zeven lokale omroepen genomineerd voor De Lokale Omroep van het Jaar Award 2015. De genomineerden zijn Studio040 (Eindhoven), TV Enschede FM, OOG (Groningen), Omroep Reindonk (Horst aan de Maas), MFM/Dtv (Oss), OPEN Rotterdam en Omroep Venlo. De titel is nu nog in handen van WOS Media, winnaar van vorig jaar.

Bij de selectie is gelet op gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op meerdere platforms, kwaliteit en continuïteit van het journalistieke aanbod, de bedrijfsvoering , lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende formats en de samenwerking met andere media in de regio.

Woensdag 13 mei krijgen de genomineerde omroepen een kwartier de tijd om zich te presenteren aan de jury. Doel is de jury een indruk krijgt te geven van wat de omroep doet en waar zij voor staat. Na de presentatie zal de jury vertegenwoordigers van de omroep bevragen. Op vrijdag 5 juni wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (30 mei t/m 5 juni 2015). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2015 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de lokale omroepen.

Met het uitreiken van deze prijzen wil OLON de kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. OLON behartigt de belangen van 275 publieke lokale omroepen in Nederland. De jury van de Lokale Omroep Awards 2015 bestaat uit: voorzitter Toine van Peperstraten (FOX sport en VARA Radio), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Aart den Haan (directeur WOS Media).

Bron: OLON/Broadcast Magazine