Intensieve Masterclass met gerenomeerde acteercoach Ivana Chubbuck op zaterdag 6 & zondag 7 juni 2015

Op uitnodiging van Act Acteursbelangen en in samenwerking met Romy Irene Wuyts, geeft de gerenomeerde Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck na 8 jaar weer een intensieve masterclass in Amsterdam. Een unieke opportuniteit voor elke acteur in Nederland om te leren van een meester in haar vak.

Tijdens haar meer dan 34-jarige loopbaan werkte Ivana Chubbuck met een lange reeks van acteurs, zoals beroemdheden Brad Pitt, Jared Leto, Charlize Theron, Travis Fimmel, John Voight, Halle Berry, James Franco, Jim Carrey en Jake Gyllenhaal enzovoort. Haar leerlingen hebben succesrijke carrieres en worden bekroond met onderscheidingen zoals Oscars, Bafta’s, Golden Globes en Tony’s. Nederlandse acteurs die met Ivana Chubbuck werkten, zijn o.a. Katja Herbers, Nanette Drazic en Waldemar Torenstra.

DE CHUBBUCK TECHNIEK
Ivana ontwikkelde een effectieve acteertechniek  die zij baseerde op Stanislavski’s methode, menselijke psychologie en gedragswetenschap. De techniek geeft je praktische handvatten om een waarachtig personage op te bouwen met behulp van je persoonlijke ervaringen, emoties en pijn. Je wordt gestimuleerd om meer effectieve en minder voor de handliggende (dus interessantere) keuzes te maken. En je gaat een levensecht personage neerzetten met meerdere psychologische lagen en sterke primaire drijfveren (liefde, macht, zelfrealisatie, fysieke overleving) – een personage dat het publiek inspireert en er alles aan doet om zijn levensdoel te bereiken.

DE MASTERCLASS IN AMSTERDAM
Ivana selecteert persoonlijk 16 zeer ervaren professionele acteurs als deelnemers. Deze acteurs zullen werken aan een Engelstalige scene (van film of theaterstuk) die zij 3 weken voor aanvang van de masterclass krijgen om voor te bereiden op basis van haar boek The Power of the Actor. De masterclass is zeer intens, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Het is ook mogelijk om Ivana’s masterclass mee te maken als actieve toeschouwer. Elke toeschouwer is deel van het proces en kan zien hoe de techniek in de praktijk werkt. Het is ook een gelegenheid om de techniek te leren en zelf daarna toe te passen in je werk. NIET TE MISSEN voor  acteurs van alle niveaus, maar ook voor regisseurs, scenarioschrijvers, dramaturgen, casting directors, agenten en producenten.

De masterclass eindigt op zondag met Q&A en boeksignering. Daarna is iedereen uitgenodigd voor een informele wrap party waarbij ook Ivana aanwezig zal zijn.

The Chubbuck technique brings you to the soul of the character, Ivana showed me the drive that a character needs to accomplish his (or her) needs. And working with her is so much fun. She can see right through your own playing facades, and is able to strengthen the part in your soul that’s most needed for the part. For Dutch actors an excellent opportunity to work in a different, uplifting way with a great acting coach. (WALDEMAR TORENSTRA)

ACTIEVE TOESCHOUWERS
Ticketprijzen voor 2 dagen: Standaardprijs: EUR 150 , ACT-leden: EUR 100, studenten: EUR 50 (inclusief lunch). Bestel je kaartje online via deze link.
Meer info: Contacteer Romy Irene via Chubbuckeurope@hotmail.com of tel +31 6 1880 4335.

DEELNEMERS (alleen ACT-leden)
Hoe stel je je kandidaat? Stuur een email naar Ivana’s medewerkster Romy Irene: chubbuckeurope@hotmail.com. Voeg bij je mail: acteer-CV in het Engels, full color headshot en eventueel URL-link naar je showreel of ander videomateriaal (als je dat hebt).
Profiel: professionele acteurs met veel spelervaring, acteurs die nieuwsgierig zijn om te werken met een ‘cutting-edge’ acteertechniek; ambitieuze acteurs die aan de weg timmer in Nederland en ook internationale ambities hebben (UK, USA). Een goede kennis van het Engels is een must, maar een accent is absoluut geen probleem. Ivana werkt NIET met onervaren acteurs, noch met heel jonge acteurs.
Deadline om je kandidaat te stellen: 26 april  2015. Acteurs zullen uiterlijk op 5 mei 2015 te horen krijgen of ze geselecteerd zijn (of eerder). Let op:VOL is VOL! Op dit moment zit de masterclass zo goed als vol voor actrices. Mannelijke acteurs maken meer kans.
Kosten om deel te nemen:  ACT-leden; EUR 400, niet-ACT-leden:  (2 dagen, lunch inbegrepen). De normale prijs is EUR 600. Er wordt wel voorrang gegeven aan ACT-leden.
Meer info: Contacteer Romy Irene via Chubbuckeurope@hotmail.com of tel +31 6 1880 4335.

PRAKTISCHE  INFORMATIE
Wanneer? Zaterdag 6 & zondag 7 juni, 9u00 tot 17u00-18u00.
Op zondag is er na afloop een wrap party. Iedereen is uitgenodigd.
Waar? Lab 111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Meer info over Ivana Chubbuck: www.ivanachubbuck.com.
The Power of the Actor is te bestellen via www.bol.com of in de American Book Center in Amsterdam.
Deze masterclass is mede mogelijk gemaakt door Norma Fonds en ACT.

Bron: ACT