Ellen Havenith is Producer on the Move tijdens het Cannes International Film Festival

Ellen Havenith van PRPL is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen als Producer on the Move tijdens de komende editie van het Cannes International Film Festival (13 – 24 mei).

Het Producers on the Move programma wordt voor het 16e achtereenvolgende jaar georganiseerd door European Film Promotion (EFP) in Cannes. Tijdens het vierdaagse netwerkevenement  (15 – 18 mei) worden 20 getalenteerde en veelbelovende producenten in de schijnwerpers gezet. Zij zijn geselecteerd uit 29 producenten uit 29 landen, die genomineerd werden door hun nationale EFP lid-organisaties.

Voor de eerste keer is het totaal aantal deelnemers beperkt tot 20 om zo meer succes te behalen op het gebied van promotie en het aangaan van langdurige internationale zakenrelaties. De belangrijkste criteria voor de selectie zijn ervaring op het gebied van internationale coproducties en buitenlandse bioscoopreleases van eerder gemaakte films.

Na haar studie Film- en Televisie-wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht heeft Ellen Havenith als Productieleider en Uitvoerend Producent voor diverse productiebedrijven korte films, televisiedrama’s en speelfilms geproduceerd. Bij Column Film was ze Uitvoerend Producent van 170Hz (eerste speelfilm van Joost van Ginkel). 170Hz won de Publieksprijs en de MovieSquad Award (16-19 jaar) op het Nederlands Film Festival 2011 en werd geselecteerd voor onder andere de internationale filmfestivals van Busan, Seattle, Shanghai en Moskou.

In 2011 heeft Ellen PRPL opgericht. PRPL produceert films met een sterke signatuur van scenaristen/regisseurs; films met een frisse, authentieke inhoud en vorm die een internationaal publiek aanspreken. Momenteel werkt PRPL aan verschillende titels, waaronder The Paradise Suite, geregisseerd door Joost van Ginkel, De Ardennen, een Belgisch/Nederlandse coproductie van regisseur Robin Pront (allebei in post-productie) en Rehepapp, een Estlands/Nederlands/Poolse coproductie van regisseur Rainer Sarnet (die nu in productie is).

Eerdere Producers on the Move uit Nederland zijn onder andere David Bijker/Harro van Staverden van Bijker Film & TV (2014), Marleen Slot van Viking Film (2013), Trent van NFI Productions (2012), Michael John Fedun van Corrino Media Group (2011), Carmen Cobos van Cobos Films (2009) en Reinier Selen van Rinkel Film & TV Productions (2008).

Bron: EYE International