Drie nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

De speelfilms Cobain van Nanouk Leopold, Porselein van Jenneke Boeijink en Marionette van Elbert van Strien worden door het Nederlands Filmfonds gesteund met een realiseringsbijdrage.

De speelfilm Cobain ontvangt een realiseringsbijdrage van € 650.000.
Regie: Nanouk Leopold
Scenario: Stienette Bosklopper
Producent: Circe Films
Coproducent: Waterland Film
Buitenlandse coproducent: Coin Film (DE), A Private View (BE)
Logline: Als Cobain (15) ontdekt dat zijn verslaafde moeder weer zwanger is, probeert hij haar zo ver te krijgen dat ze haar levensstijl verandert. Wanneer Mia iedere vorm van hulp afwijst, besluit Cobain dat het tijd wordt om zijn broertje te redden.

De speelfilm Porselein ontvangt een realiseringsbijdrage van € 450.000.
Regie: Jenneke Boeijink
Scenario: Thibaud Delpeut en Jenneke Boeijink
Producent: CTM Pictures
Logline: Paul heeft voor zijn vrouw Anna en zoon Thomas een leven van materiële welvaart opgebouwd. Wanneer Thomas onverklaarbaar ziek blijkt te zijn vormt zich een eerste scheurtje in hun ongenaakbare levens. Terwijl Paul met al zijn macht de controle bewaart, begint de wereld die hij heeft geconstrueerd af te brokkelen.

De speelfilm Marionette ontvangt een realiseringsbijdrage van € 350.000.
Regie: Elbert van Strien
Scenario: Elbert van Strien en Ben Hopkins
Producent: Accento Film
Copropducenten: Occupant Pictures (UK), Fantastic Films (IE) en Black Camel Pictures (UK)
Logline: Na de tragische dood van haar man besluit kinderpsychiater Marianne van Zanten een nieuw leven te beginnen in Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de 10-jarige Manny, die beweert dat alles wat hij bedenkt echt gebeurt. Getroffen door de jongen ontwikkelt Marianne een obsessie waardoor ze grip op de realiteit verliest en zelfs vraagtekens zet bij de aard van het bestaan.

Bron: Nederlands Filmfonds