Cursussen Amsterdam Film School in meivakantie

De Amsterdam Film School opent tijdens de meivakantie haar deuren voor een stoomcursus Videobloggen en Documentaire. Aan de hand van een ervaren filmprofessional leren studenten hoe ze een origineel en verrassend concept kunnen ontwikkelen en in beeld om kunnen zetten.

Tijden veranderen en de media veranderen mee. De weg naar eeuwige roem leidde vroeger steevast naar televisieland, maar met de opkomst van onder meer YouTube kan iedereen in principe zijn eigen tv-kanaal beginnen. Veel Vloggers hebben die weg inmiddels ook gevonden. Aspirant vloggers die in hun voetsporen willen treden, maar nog te weinig vaardigheden hebben om zelf Vlogs op te nemen kunnen in de meivakantie terecht bij de Amsterdam Film School.

Tijdens de cursusweek leren studenten hoe ze originele en verrassende concepten kunnen ontwikkelen en deze efficiënt in beeld kunnen omzetten. Studenten gaan aan het werk met hun eigen smartphone, maar ook met andere handzame FHD-camera’s. Ook leren ze hoe de montage van een film in zijn werk gaat en hoe je een video kunt voorzien van bijpassende muziek.

Ook studenten die graag kennis willen maken met het vak documentaire maken, kunnen tijdens de meivakantie terecht bij de Amsterdam Film School. Onder leiding van een Nederlandse documentaire regisseur leren studenten research doen, een scenario te schrijven, regisseren en monteren.

Beide curssusen zijn hands-on, vanaf de eerste dag hebben de studenten een camera in handen. Aan het einde van de week zijn alle studenten klaar om met hun eigen filmpje het wijde web op te gaan.

Kijk voor meer informatie over het vernieuwde cursusaanbod op de website: www.amsterdamfilmschool.com

Amsterdam Film School
Herengracht 425
1017 BR Amsterdam
Tel 020 – 370 8040
info@amsterdamfilmschool.com

Over de Amsterdam Film School

Het pand aan de Herengracht 425 ademt in alles haar 17de-eeuwse grandeur uit en vormt in het hier en nu het perfecte decor voor de vele workshops en master classes die worden gegeven door internationaal befaamde regisseurs, scenaristen, cameralieden, editors en producenten.

De Amsterdam Film School biedt in haar curriculum verschillende opleidingen, waarbij veel aandacht wordt gegeven aan alle aspecten van story telling. Want dat is wat de Amsterdam Film School van andere opleidingen onderscheidt: het verhaal dat je met beelden wilt vertellen is het fundament waarop het eindresultaat moeten steunen. Of jouw ambitie nu ligt op het terrein van speelfilms, korte films, documentaires of commercials: bij ons leer je hoe je een goed verhaal moet vertellen én hoe je dit optimaal in beelden kunt weergeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kimberley Vonk
kimberley.vonk@amsterdamfilmschool.com

Bron: Amsterdam Film School