NPO koopt programma’s op MIP

De Nederlands Publieke Omroep heeft in Cannes tijdens de internationale tv-markt MIP een aantal opvallende nieuwe buitenlandse tv-series en films aangekocht. De programma’s zijn in de loop van 2015 en in 2016 te zien. De series en films zijn met het oog op een breed publiek gekocht.

In de traditie van de meest spectaculaire natuurseries zendt NPO 1 dit najaar de nieuwe serieThe Hunt uit. Naast The Hunt zijn ook Shark en Pets: Wild at heart voor de EO en Cats Uncovered voor de NTR aangekocht.

NPO 1 koopt dit jaar ook een aantal nieuwe detectives aan: Chasing Shadows enFalco. Verder zijn nieuwe seizoenen te zien van bewezen successen zoals Silent Witness, Midsomer Murders, Scott & Bailey en Dicte. Alle detectives worden door de KRO uitgezonden. Ook komt NPO 1 met de nieuwe Vlaamse misdaadserie, De Ridder (AVROTROS). NPO 2 koopt ook een aantal sterke nieuwe detectiveseries aan zoals Happy Valley, Prey en Undeniable en nieuwe seizoenen van The Fall, The Bridge enBeck. Allemaal uit te zenden door de KRO.

Begin juni start NPO 2 met de politieke serie The Honourable Woman (VARA), bekroond met een Golden Globe voor actrice Maggie Gyllenhaal. In de zomer komt een nieuwe romantische Australische serie A place to call home (MAX). Ook natuurseries ontbreken op NPO 2 niet, met titels als Galapagos (NTR) enMicromonsters (NTR), beide van Sir David Attenborough. Twee van de meest spraakmakende documentaires van dit jaar zendt de VPRO uit. Te weten CitizenFour(onderscheiden met een Oscar) en Going Clear: Scientology and the church of belief.

NPO 3 pakt uit met de Italiaanse serie Gomorra (VPRO), gebaseerd op de gelijknamige film uit 2008, over het Napolitaanse misdaadsyndicaat Camorra. Ook komt NPO 3 met titels voor de filmprogrammering zoals Boyhood, een van de meest opvallende titels van het afgelopen filmjaar. Andere films die in de loop van dit jaar en 2016 te zien zijn: American Hustle, Foxcatcher, Prisoners, The Bling Ring, Inside Llewyn Davis, A Most Wanted Man, Blue Jasmine, It Follows en The Badadook.

Daarnaast zijn op NPO 3 de documentaires Louis Theroux: Transgender Children (VPRO), Louis Theroux: By Reason Of Insanity (VPRO) en ABBA in Pictures: The Photographers Stories (NTR) te zien.

Bron: NPO/Broadcast Magazine