5 Nu of Nooit! Animatie projecten in ontwikkeling

Voor de vierde lichting Nu of Nooit!, die geheel in het teken staat van animatie, zijn 26 voorstellen ingezonden. Door een commissie van het Mediafonds en het Filmfonds zijn acht plannen geselecteerd. De betrokken omroepen – NTR, VPRO, AVROTROS en KRO-NCRV – kozen hieruit vijf plannen voor verdere ontwikkeling:

Kip zonder kop
scenario: Heleen Suèr; regie: Jan-Dirk Bouw; animatie: Aimée de Jongh
omroep: AVROTROS; producent: Submarine

TEX
scenario: Marc Veerkamp & Tingue Dongelmans; regie en animatie: Joost van den Bosch en Erik Verkerk (Ka-Ching Cartoons)
omroep: VPRO; producent: Ka-Ching Cartoons i.s.m. BosBros

Kop op!
scenario, regie en animatie: Job, Joris & Marieke
producent: Viking Film; omroep: VPRO

Blauwe Magiër
scenario: Christa de Graaf, Pepijn Moors en Camiel Schouwenaar; regie: Camiel Schouwenaar; illustratie en animatie: Jan van Lierde en Colorbleed (Roy Nieterau, Tom Hankins)
omroep: NTR; producent: Armadillo Film

Vrije Vogel
scenario en regie: Joyce van Diepen; illustratie en animatie: Ramona Treffers, Erik Limburg en Huub Borns
omroep: KRO-NCRV; producent: Corrino Media Group

Deze films worden met financiële steun van het Mediafonds en het Filmfonds ontwikkeld. In het najaar van 2015 volgen productieaanvragen ter beoordeling van de fondsen. Tijdens Cinekid 2016 gaan de gerealiseerde films in première. In de kerstvakantie van datzelfde jaar is de televisiepremière op Zapp.

Nu of Nooit! is een stimuleringsproject van Zapp en het Mediafonds voor cultureel divers jeugddrama. Er wordt gezocht naar toegankelijke, filmische en op originele wijze vertelde verhalen, die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving. Bij deze animatie-editie wordt samengewerkt met het Filmfonds.