Nu in EYE

Museumweek in EYE, gratis naar National Gallery met Museumkaart

In EYE staat tijdens De Nationale Museumweek dit jaar het Panorama in de spotlights met een gratis tour. Woensdag 22 april vertoont EYE de documentaire National Gallery, museumkaarthouders hebben gratis toegang, overige bezoekers betalen slechts vijf euro. De tentoonstelling over William Kentridge is op 25 en 26 april toegankelijk voor de halve prijs.

O Apõstolo

Voorpremière van de visueel overdonderende animatiefilm. Philip Glass tekende voor de soundtrack. Met Q&A met Paul Mathot van de Nederlandse animatiestudio Pedri-Animation die de poppen voor de film maakte.

When Marnie Was There

…waardige afsluiter van dertig jaar animatie op het hoogste niveau…Animatie die de wereld mooier en het leven draaglijker heeft gemaakt… (**** De Filmkrant). Met inleiding en video-essay Kees Driessen (VN, De Filmkrant)

Kidnep

Familiefilm over de gekke band die ontstaat tussen ontvoerder Fred (Martin van Waardenberg – De Marathon, Loenatik) en het rijkeluiskindje Bo. Een ontroerend verhaal van regisseur Diederik Ebbinge (Matterhorn).

Slotfilm Imagine: Big Game

Het Imagine Film Festival is tot en met zaterdag te bezoeken in EYE. In de slotfilm Big Game is Samuel L. Jackson against character gecast als een bange president die nog geen fatsoenlijke stomp kan uitdelen.

Voyage and Vision in the Life of Matisse

EYE presenteert i.s.m. Het Stedelijk Museum een filmprogramma n.a.v. De Oase van Matisse in het Stedelijk. De kunstwerken en reizen van de Franse impressionist worden uitgelicht door Professor Roger Benjamin.

Marinus Boezem

N.a.v. de 80e verjaardag van kunstenaar Marinus Boezem toont EYE een aantal films. Marinus Boezem is tijdens de avond zelf aanwezig. Zijn werk wordt ingeleid en toegelicht door Lex ter Braak. Live muziek door Ab Baars.