Teledoc Campus ‘The Amazing Agency’ 26 april op NPO3

Zondag 26 april, 22.50 uur zendt BNN op NPO3 The Amazing Agency uit. Regisseurs Anna van ’t Hek en Alette van Zwieten duiken in het Amsterdamse nachtleven. Het is de tweede film in de reeks Teledoc Campus 2015, een nieuw project van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling van documentairetalent.

The Amazing Agency is een nieuw fenomeen in het Amsterdamse nachtleven. Met hun extravagante outfits en optredens maken deze bijzondere vrienden van elk doorsneefeest een magische avond. De 26-jarige Robbie Baauw is als stylist en DJ de creatieve motor achter het taboedoorbrekende partyagentschap. Robbie is geboren en getogen in een gemoedelijk, behoudend dorp waar hij zich een vreemde eend in de bijt voelde. In het bruisende Amsterdam vindt hij zijn gelijken.

Filmplan en regie: Anna van ’t Hek & Alette van Zwieten; camera: Tobias Smeets; geluid en nabewerking: Raoul Popma; montage: Evelyne Adeyinka; muziek: Merijn Scholte Albers, Weval; uitvoerend producenten: Roddia Rumahloine, Anja Cloosterman; eindredactie BNN: Sjoerd van den Broek; producenten: Niek Koppen en Jan de Ruiter; productie: Selfmade Films, omroep: BNN.

Teledoc Campus is een nieuw samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen de kans ervaring op te doen. De eerste reeks bestaat uit Bademeisters (19 apr), The Amazing Agency (26 apr), Jennis (3 mei), Ni Hao Holland (10 mei), Vallend (17 mei) en Geef me ’s ongelijk (24 mei).

Bron: The Publicity Company