Go Short van start

Gisteren is de zevende editie van Go Short, hét festival voor de korte film, begonnen. De locatie is Nijmegen en het motto luidt: Life is short, en dat dient positief te worden opgevat. Voor ieders smaak is wat te vinden, maar vooral kattenliefhebbers worden verwend. Nederland telt inmiddels volop mee op het gebied van korte films. Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is zelfs uitgegroeid tot een van de belangrijker kortefilmfestivals van Europa. Om kwart over acht precies vangt het festival vanavond aan met vijf films die een dwarsdoorsnede tonen van het festival. Twee tips: My Honeymoon, die de situatie in Syrië tot onderwerp heeft en Yes We Love waarin droge, Noorse humor centraal staat.

En er staat nog veel meer op het programma: 300 films, waaronder bijna 100 premières. Korte films uit de Baltische staten staan dit jaar extra in de belangstelling; er is een themaprogramma over de huidige generatie, genaamd Generation I, en de Noorse regisseur Gunhild Enger is aanwezig als de filmmaker van het jaar.
Wie de voor een Oscar genomineerde Nederlandse korte film A Single Life heeft gemist, kan op het festival terecht en ook kattenliefhebbers moeten deze week richting Nijmegen vertrekken. In het programma Cat Shorts worden niet alleen artistiek verantwoorde kattenfilms vertoond, maar ook de grootste poezenhits van tien jaar YouTube.

Op zaterdagavond 11 april worden de awards voor de Europese competitie (NTR), de Nederlandse competitie (Vevam), de Breaking Shorts studentencompetitie (Diorapthe), de Youth Award en de Format Court Award uitgereikt.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen vindt plaats van 8 tot en met 12 april 2015 in LUX. Tickets zijn te koop via www.goshort.nl. Ook het volledige programma is online te vinden.

Bron: Holland Filmnieuws