Zwerfbioscoop Opgedoekt houdt Vlaamse editie op zaterdag 2 mei

Na een uitverkochte eerste editie in december komt nu de tweede filmavond Opgedoekt. Deze editie is in samenwerking met het Vlaamse Film Festival en daarom is alvast één ding zeker: het filmprogramma zal Vlaams zijn. De voorfilm wordt begeleid door een live soundtrack van de Utrechtse band Woods on Fire en een filmkenner leidt de hoofdfilm in. Op zaterdag 2 mei om 20:30 uur vindt Opgedoekt#2 plaats ergens in Utrecht. Waar precies? Dat blijft nog geheim.

 

De filmtitel wordt net als de locatie op de dag van de vertoning bekend gemaakt. De locatie vormt de inspiratiebron voor de filmprogrammering en in aanloop naar het event worden hints weggegeven. Naast de hoofdfilm wordt Opgedoekt opgeluisterd met een randprogrammering, die voor deze editie veel Vlaamse tinten zal kennen. Zelfs de popcorn bevindt zich in Vlaamse sferen. Een avond Opgedoekt betekent op zoveel mogelijk manieren opgaan in de wereld van cinema. Bij mooi weer wordt er in de openlucht vertoond.

Janneke van Laar, voorheen assistent-programmeur bij het Latin American Film Festival, is inititatiefneemster van Opgedoekt. Uit haar liefde voor bijzondere en eigenaardige films en voor niet-permanente initiatieven ontstond Opgedoekt: Van Laar wil het publiek onderdompelen in een cinematische ervaring en tegelijkertijd een platform bieden aan bijzondere en ongeziene werken.

Tickets zijn online vooraf te verkrijgen via www.facebook.com/OpgedoektUtrecht. De locatie wordt om 12:00 uur bekend gemaakt aan diegene die een ticket heeft aangeschaft.