Gouden Film voor BLOED, ZWEET & TRANEN

De acteur Matheu Hinzen die de vertolking doet van de jonge André Hazes en regisseur Diederick Koopal (DE MARATHON) zijn vandaag verrast in bioscoop JT Hilversum met de Gouden Film voor BLOED, ZWEET & TRANEN. Meer dan 100.000 bezoekers hebben BLOED, ZWEET & TRANEN van regisseur Diederick Koopal in de bioscoop gezien.

De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De Gouden Pen, een initiatief van Netwerk Scenarioschrijvers, is uitgereikt aan Frank Ketelaar die het scenario voor zijn rekening nam.

BLOED, ZWEET & TRANEN vertelt het verhaal over het bewogen leven van André Hazes. In deze emotionele, aangrijpende en humoristische film worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven belicht; zijn rauwe jeugd en de ontdekking op zijn 8ste door Johnny Kraaykamp op de Albert Cuypmarkt in de jaren ’60, zijn vriendschap met producer Tim Griek en zijn doorbraak in de jaren ’80 met hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t en zijn moeizame laatste in 2004. In deze laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

BLOED, ZWEET & TRANEN werd geproduceerd door Lemming Film en het Bloed, Zweet en Tranen Filmfonds in coproductie met A Private View (BE) en AVROTROS (NL). De film is tot stand gekomen door steun van het Nederlands Filmfonds, Stimuleringsmaatregel Filmproductie Nederland, CoBO Fonds, Screen Flanders, Taks Shelter van de Belgische Federale Overheid via BNP Fortis Film Finance. A-Film Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. BLOED, ZWEET & TRANEN draait momenteel in 130 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

www.bloedzweetentranendefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival