Permanente presentatie van affiches uit de collectie van EYE

In EYE is sinds kort een permanente presentatie te zien van de mooiste affiches uit de collectie. Op de wand tegenover de garderobe is een steeds wisselende selectie van originele posters te zien die aansluiten op de actuele programmering. Samen geven ze een beeld van de geschiedenis van de film en de ontwikkelingen in de grafische vormgeving.

De meer dan 47.000 unieke filmaffiches vormen een bijzondere collectie van EYE. De verzameling bevat affiches uit de beginjaren van de film tot de laatste blockbusters en arthousefilms. De selectie is ditmaal gemaakt op basis van de kleur rood, naar aanleiding van de kleurenconferentie The Colour Fantastic die van 28 t/m 31 maart in EYE wordt gehouden. Het gaat om originele posters als Anatomy of a Murder (1959), Les amants (1959), The General (1962), Dante’s Inferno (1924) en Mon oncle (1958).

Ongeveer elk kwartaal worden de affiches gewisseld, om aan te sluiten met de programmering van EYE. Zo zal er in de zomer een keuze worden gemaakt uit de Woody Allen-affiches uit de collectie, tijdens het retrospectief rond Allen. In de herfst zijn er affiches te zien van films van Antonioni, naar aanleiding van de tentoonstelling die dan te bezoeken is. Kijk hier voor meer informatie over de affiche-collectie.

De affiche-tentoonstelling is een onderdeel van het Cinema (R)evolutie-project. Met dank aan de deelnemers van de BankGiroLoterij.

Bron: EYE