Nederlandse science fiction film te zien op Imagine film festival

Na een succesvolle internationale première in Portugal, zal de unieke Nederlandse science fiction Gliese 581 van regisseuse Rianne Haak en productiebedrijf Wanderlust op 17 april de Nederlandse première beleven op het Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival.

Gliese 581 vertelt het verhaal van astronaute Eva (Sanne van Dijk) die op weg is naar het stelsel Gliese 581. In de hoop hier een planeet te vinden waar de mensheid naartoe kan verhuizen. Door een technisch mankement aan haar ruimteschip de Vesta III komt Eva uiteindelijk voor de belangrijkste beslissing van haar leven te staan. Verdere rollen in de film zijn weggelegd voor Alex van Bergen, Casper Gimbrere, Jorrit Ruijs en Raymond Thiry.

Reeds op 27 februari beleefde de film, in de aanwezigheid van Rianne en andere crewleden, de wereldpremière beleven op het Fantasporto – Oporto International Film Festival; een van de grootste festivals voor de fantastische film.

De met een minimaal budget gerealiseerde film kent zijn oorsprong in 2012 als afstudeerproject aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Maar groeide, door het omvangrijke post-productie traject, uit tot een meerjarentraject project waar vele, vaak jonge filmmakers aan meewerkten. De trailer van de film is te vinden op de website: www.gliese-581.com

Bron: Wanderlust