Jean- Jacques Annaud opent Cinemasia Film Festival 2015

Op woensdag 1 april 2015 zal regisseur Jean-Jacques Annaud de 8e editie van het CinemAsia Film Festival openen. De regisseur komt naar Amsterdam om aanwezig te zijn bij de Nederlandse première van zijn film THE LAST WOLF. Het CinemAsia Film Festival vindt plaats van 1 tot en met 6 april 2015 in Kriterion, Amsterdam.

Jean-Jacques Annaud is een gerenommeerd Franse filmregisseur, scenarist en producent. Annaud is vooral bekend van de films THE BEAR (1989) en SEVEN YEARS IN TIBET(1997). Zijn films zijn meerdere malen bekroond, waaronder een Oscar voor beste buitenlandse film voor LA VICTOIRE EN CHANTANT (1976, aka NOIRS ET BLANCS EN COULEUR), een César voor Beste Film en Beste Regisseur voor LA GUERRE DU FEU (1981) en een César voor Beste Buitenlandse Film THE NAME OF THE ROSE (1986).

Het boek ‘Wolf Totem’ van Jiang Rong is één van de bekendste en meest gelezen boeken in China. Annaud werd gevraagd het Chinese boek te verfilmen vanwege zijn grote staat van dienst als regisseur en zijn ervaring met filmen met dieren. De Chinees-Franse co-productie ging in China in februari 2015 in première tijdens de viering van het Chinese nieuwe jaar en is een groot box office succes geworden.
In Hollywood Reporter zegt Jean-Jacques Annaud: “I am delighted and a bit surprised by the big box office succes in China. I did this movie with a lot of passion and I must say that the whole process was very amicable, very friendly and very free as well. It’s a very happy conclusion.”

CinemAsia Film Festival directeur Lorna Tee: “We are honoured that Jean-Jacques Annaud will be  with us at the Cinemasia Film Festival to present his film THE LAST WOLF. This film represents what Cinemasia tries to do: to bridge the East and the West through film.”

THE LAST WOLF speelt zich af in 1969, tijdens de Culturele Revolutie in China. De jonge student Chen Zhen vertrekt vanuit Beijng naar Binnen-Mongolië om daar een nomadenstam te onderwijzen. Maar het blijkt Chen zelf te zijn die nog heel wat te leren heeft over leven in deze harde maar adembenemende wildernis. En over het meest gevreesde en gerespecteerde wezen van de steppe: de wolf. Hij leert hoe belangrijk de rol van de wolven is in het leven van de nomaden. Gefascineerd door hun listigheid, hun kracht en hun woeste schoonheid, vangt Chen Zhen een wolvenwelp om het te temmen. Maar de Han-Chinezen zien de wolven als een bedreiging en een beleidsofficier beslist alle wolven uit de regio uit te roeien.

LAST WOLF wordt vanaf 2 juli 2015 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen door distributeur Cinéart.
Het CinemAsia Film Festival vindt plaats van 1 t/m 6 april 2015 in Kriterion, Amsterdam en tijdens de CinemAsia on Tour in Eindhoven (10-12 april, in NATLAB Plaza Futura), Den Haag (18 april in Filmhuis Den Haag) en Rotterdam (19 april in WORM).

Voor informatie over kaartverkoop van de opening op 1 april, de filmvertoningen en het festival, zie: cinemasia.nl.

Bron: CinemAsia Film Festival