Kristallen Film voor SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT

Binnen tien dagen heeft de documentaire SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT van regisseur Willemiek Kluijfhout de status van Kristallen Film behaald. Ruim 10.000 bezoekers hebben de documentaire in de bioscoop gezien. De Kristallen Film wordt later deze week uitgereikt aan regisseur Willemiek Kluijfhout en producent Reinette van de Stadt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Al 25 jaar lang streeft 3-sterren-Michelin kok Sergio Herman dag in dag uit naar perfectie. Op het hoogtepunt van zijn carrière besluit hij, om zijn dromen te kunnen verwezenlijken, zijn beroemde 3 sterrenrestaurant Oud Sluis te sluiten. SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT is een eerlijk en intiem portret van de strijd van een man die voor een grote verandering staat. De existentiële vragen en twijfels waar hij voor staat zijn voor iedereen herkenbaar in ons eigen leven. Een onthullend verhaal over perfectionisme, ambitie en offers.

SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT is een film van Trueworks in coproductie met de VPRO en tot stand gekomen in het kader van TELEDOC, een samenwerking van CoBO, het Nederlands Filmfonds en NPO. De distributie is in handen van Cinema Delicatessen. Voor Cinema Delicatessen is het de tweede Kristallen Film in 2015. SERGIO HERMAN, FUCKING PERFECT draait momenteel in 21 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscooWpkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Filmfonds