Definitief stekker uit Gouden Loeki-show

De STER trekt definitief de stekker uit de jaarlijkse Gouden Loeki-show. Dat bevestigt een woordvoerster vandaag in het AD. Al sinds 1995 wordt de Gouden Loeki jaarlijks uitgereikt in een groots opgezette tv-show, maar die van afgelopen januari is de laatste. Er ligt een financiële reden aan ten grondslag. “Het ministerie van OCW heeft ons gevraagd om – ondanks een uitstekende afdracht – uit solidariteitsoverwegingen met de publieke omroep, te bezuinigen“, aldus de woordvoerster.

Door de Gouden Loeki te schrappen bespaart de STER veel geld op een relatief dure televisie-uitzending. Ook stopt de terugkerende discussie of de publieke omroep wel zendtijd moet geven aan een commerciële aangelegenheid.

De laatste editie van het Gouden Loeki-gala met Sophie Hilbrand als presentatrice trok 1,5 miljoen kijkers. De winnaar was KNGF Geleidehonden.

Hoewel de tv-show stopt, blijft de uitreiking wel gewoon bestaan. De winnaar wordt voortaan gekozen door het Nederlands publiek én een publiekspanel van onderzoeksbureau GFK.

Bron: Mediacourant