Panelleden NBF netwerkborrel 16 maart bekendgemaakt

Op maandag 16 maart 2015 vindt er weer een NBF netwerkborrel plaats. Dit keer met het thema ‘Digitale distributie: Hoe werkt financiering en produceren voor nieuwe digitale platformen als Netflix?’. De panelleden zijn vandaag bekendgemaakt: Sven Sauvé – COO RTL, Hanna Verboom – oprichter Cinetree en Ron Toekook (producent digitale content).

Sinds enkele jaren is het mogelijk om films en series te kijken die exclusief gemaakt zijn voor digitale kanalen zoals Netflix en, binnenkort, Amazon. In Nederland zijn er de initiatieven van Cinetree en Videoland, die met een serie komt die alleen via hun eigen video-on-demand te zien zal zijn.

Tijdens deze avond zullen de panelleden hun kennis delen en antwoorden geven op allerlei vragen. Hoe werken deze grensoverschrijdende initiatieven en waar zoeken deze bedrijven naar? Wat zijn de voordelen om op deze manier films en series te maken en hoe zit de financiering in elkaar? En wat verandert er voor producenten met deze manier van werken?

Panelleden
Sven Sauvé
– COO RTL, sinds 2012 COO van RTL Nederland en onder andere verantwoordelijk voor Videoland en het zakelijk deel van de productie van programma’s en films.

Hanna Verboom – oprichter Cinetree, een video on demand platform voor verhalen die verteld moeten worden. Cinetree cureert bestaande content, maakt een sortering in het wereldwijde filmaanbod met belangrijke thema’s en verhalen die raken. Cinetree biedt deze content aan via de website van Cinetree. De volledige winst uit de verkoop van abonnementen gebruikt Cinetree om nieuwe films en documentaires te produceren.

Ron Toekook – produceert films voor digitale schermen en buiten de gangbare subsidietrajecten. Met digitale marketing worden de specifieke kijkers bereikt en wordt een publiek opgebouwd dat de makers kan blijven volgen bij toekomstige projecten. Hierdoor ontstaat er een nieuw verdienmodel voor films en series.

Wil je dus meer weten over financiering voor nieuwe digitale platformen? Kom dan vooral langs op deze NBF netwerkborrel en neem al je collega’s mee, want de avond is geheel gratis toegankelijk voor alle professionals uit de sector.

Dinnerdeal
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinnerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€12,50) en twee gangen (€18,50), bij binnenkomst af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant. Via Eventbrite kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal. Aanmeldingen dienen uiterlijk op vrijdag 13 maart binnen te zijn.

Programma
17:30 – 18:30   inloopborrel in de bar van De Kring
18:30 – 19:45   gezamenlijk diner in het Kring-restaurant (optioneel)
19:45 – 20:00   inloop programma
20:00 – 21:30   programma in Club Up
21:30 – 23:00   borrelen in de bar van Club Up

Wat NBF netwerkborrel  Digitale distributie: Hoe financier je voor nieuwe digitale platformen zoals Netflix?
Wanneer
Maandag 16 maart 2015
Waar De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie Leden van de NBF, Kring-leden en alle film- en televisieprofessionals
Toegang Gratis

Aanmelden
Aanmelden voor de NBF netwerkborrel kan via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nbf-netwerkborrel-op-maandag-16-maart-digitale-distributie-hoe-werkt-financiering-en-produceren-15978149074 Geef bij aanmelding ook aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal (1 of 2 gangen). Voor vragen kun je terecht bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.