Studio Bromet gaat verder als Bromet Film School

Studio Bromet, hét cursusinstituut voor betrokken reportages, gaat vanaf 1 maart verder onder de naam Bromet Film School. “Een naam die gelijk zegt, waar het op staat,” vertelt documentairemaker Frans Bromet, naamgever van de filmschool. “Een school waar je leert filmen vanuit onze visie: films maken over echte mensen met hun eigen, authentieke verhalen”. Op onze filmschool leiden we cursisten vakkundig op tot nieuwsgierige, eerlijke, betrokken en zelfstandige filmmakers.

Opmars van video

“Video is momenteel het snelst groeiende communicatiemiddel op internet”, stelt Bromet. “En daarmee wordt de vraag naar ambachtelijk opgeleide makers steeds groter.” Ervaren film- en programmamakers geven de cursussen en workshops bij Bromet Film School. Volgens Migo Ronchetti, cursuscoördinator bij Bromet Film School “omdat je het vak het beste kan leren van mensen die zelf in de filmsector werken. En dat is meteen een goede manier om aan je netwerk te bouwen!”

Trend

Bromet Film School biedt alle trainingen aan in Ilpendam, maar komt geregeld ook op locatie of in-company. Gedurende het hele jaar zijn er cursussen, trainingen en workshops of kun je gebruik maken van coaching; op maat, of volgens het beproefde opleidingsmodel van Frans Bromet. De doelgroepen zijn professionals, reportagemakers/documentaire makers in spé, of volledig op maat naar de behoefte van instellingen, bedrijven of gemeenten.

“Wat we steeds meer zien”, vertelt Ronchetti, “zijn schrijvende journalisten of fotografen, die van opdrachtgevers de vraag krijgen om meteen een filmpje voor op internet te leveren. Voor hen bieden we speciale, laagdrempelige cursussen om te leren filmen met de iPad aan. Dan ben je in twee dagen al in staat om je opdrachtgever een mooie film op Youtube te laten zien!”

Bron: Bromet Film School