Nederlandse thriller Infiltrant opent festival New York

De Nederlandse thriller Infiltrant opent vrijdagavond het festival First Time Fest in New York.

De competitie bestaat uit een selectie van debuuttitels van internationale regisseurs. De winnaar krijgt een bioscoopuitbreng in de Verenigde Staten.

Infiltrant vertelt over de jonge agent Sam (Nasrdin Dchar) die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie ontvangt die hij altijd gemist heeft, raakt Sam langzaam verstrikt in een loyaliteitsconflict.

De film is binnenkort op meerdere Amerikaanse festivals te zien. De film van regisseur Shariff Korver is geselecteerd voor het 18th Annual European Union Film Festival in Chicago, waar Infiltrant eind maart tweemaal wordt vertoond. Ook is de productie uitgekozen voor het Palm Beach International Film Festival, dat eind maart in Florida plaatsvindt.

Penoza
Infiltrant doet het goed op buitenlandse festivals. Eerder was de thriller al te zien in Toronto en Dubai. Binnenkort volgen nog vertoningen in onder meer Uruguay, Panama en België.

Regisseur Shariff Korver maakt op dit moment, samen met collega Diederik van Rooijen, het vierde seizoen van hitserie Penoza. Dchar speelt momenteel zijn voorstelling Mijn vader, de expat + Oumi in Carré en gaat daarna bij het RO Theater een toneelbewerking van de Amerikaanse HBO-serie The Wire maken.

Bron: Nu.nl