Twee nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

De speelfilms Heinz en Toen mijn Vader een Struik werd krijgen een realiseringsbijdrage van het Nederlands Filmfonds. Beide verhalen zijn gebaseerd op bestaand werk.

De lange animatiefilm Heinz (regie en scenario: Piet Kroon, productie: BosBros) krijgt een realiseringsbijdrage van € 500.000.
Logline: De nukkige Amsterdamse klaploper Heinz, bekend uit de prettige gestoorde strips van Windig en de Jong, redt met forse tegenzin, en meer geluk dan wijsheid, de wereld van de ondergang.

Toen mijn Vader een Struik werd (regie: Nicole van Kilsdonk, scenario: Nicole van Kilsdonk en Maureen Versprille, productie: Lemming Film) krijgt een realiseringsbijdrage van € 550.000.
Logline: Als er in het land van Toda (10) oorlog uitbreekt, gaat haar vader weg om soldaat te worden. Toda moet naar haar moeder in het buurland waar geen oorlog is. Op haar gevaarlijke en spannende reis daar naar toe rent ze soms voor haar leven, ontmoet ze gekke, onbetrouwbare en lieve types, maar vooral leert ze voor zichzelf op te komen en haar angsten opzij te zetten.

Bron: Nederlands Filmfonds