NFF programma Korte Film Poule

Tijdens de afgelopen editie van het NFF werd de Korte Film Poule gelanceerd, waarmee EYE korte films in alle mogelijke genres digitaal beschikbaar stelt voor Nederlandse filmtheaters en bioscopen. Door de digitaliseringslag in de filmtheaters dreigden vele korte films op verouderde filmformaten voor altijd in het archief te belanden. Voor de Korte Film Poule heeft EYE inmiddels 250 korte films overgezet naar het digitale vertoningsformaat DCP.

In samenwerking met het NFF stelt de Korte Film Poule tijdelijk een speciaal compilatieprogramma beschikbaar, met de highlights van het festival van 2014. Het NFF programma is deze maand te bewonderen in verschillende filmtheaters en bioscopen.

EYE Amsterdam
Datum: 8 maart 2015
Tijd: 21:15
Zaal: Cinema 4
Prijs: € 10,- (standard), € 8,50 (student/CJP)
Tickets:  bestel hier online tickets via EYE

Chassé Theater Breda
Datum: 24 maart 2015
Tijd: 19:15
Zaal: Cinema 2
Prijs: € 8,- (standard), € 7,- (student/CJP)
Tickets:  bestel hier online tickets via Chassé Theater

REIZIGERS IN DE NACHT
9’ Drama
Als een door sleur afgestompte pompbediende een onverwachte klant binnen krijgt wordt haar kleurloze bestaan even doorbroken met een korte dansante liaison. Dan blijkt de man andere bedoelingen te hebben. Ook al verwarren deze haar, haar leven is niet meer hetzelfde en ze neemt een rigoureus besluit. (Ena Sendijarevíc, 2013)

CRUISE PATROL
7’ Animatie
Kleurrijke en strak getekende animatie die begint als actiefilm, overgaat in een western, verwordt tot horror om te eindigen als love story. Wanneer een motoragent op de highway in een verlaten Amerikaanse woestijn een personenauto met verdachte personen aanhoudt, ontvouwt zich in luttele minuten een bloedstollend, door klassieke genres geïnspireerd drama. (Bob de Groot, 2013)

ONNO DE ONWETENDE
29’ Drama
Onno staat stil. Hij komt er niet uit. Veel vragen, weinig antwoorden. In dit bij vlagen komische drama met origineel gebruik van energieke opnames, snelle montage en virtuele muziek, wordt Onno de onwetende slachtoffer van zijn eigen vreemde gevoel. Een gevoel dat hij wel herkent, maar niet begrijpt. (Viktor van der Valk, 2014)

A SINGLE LIFE
2’ Animatie
Animatie waarin het opzetten van een singletje op een oude pick-up leidt tot een ingrijpend en tragikomisch spel met de tijd. Dit blijkt voor- en nadelen te hebben. Wanneer het personage denkt de regie over haar levensloop over te kunnen nemen, ontstaat er een hapering met definitieve gevolgen. A SINGLE LIFE was een van de vijf genomineerden voor de Oscar in de categorie Beste Korte Animatiefilm 2015. (Job Roggeveen, Joris Oprins, Marieke Blaauw, 2014)

ALL THOSE SUNFLOWERS
19’ Drama
Marieke, een 27-jarige Nederlandse, werkt bij een reclamebureau in New York. Ze voelt zich eenzaam in the city that never sleeps. Alleen vriendje Dylan kan haar troosten, al verschijnt hij slechts sporadisch. Wanneer ze tijdens een uitstapje met collega’s naar het groene en rustige Long Island vertrekt, bloeit de in zichzelf gekeerde vrouw eindelijk op. (Bram Schouw, 2014)

DÉMONTABLE
12’ Artfilm
Terwijl een man een kop koffie drinkt, breekt de oorlog uit op zijn keukentafel. Het kopje wordt een schietschijf en uit de grauwe asresten van een sigaret doemt een gewonde soldaat op. Helikopters rijten de krant aan flarden, een drone neemt een bord broccoli onder vuur. De experimentele film vol speelse visuals toont de absurde relatie tussen ons dagelijkse leven en het wereldnieuws. (Douwe Dijkstra, 2014)

DAS WAD
10’ Drama
Wanneer de Joodse goudzoeker Salomon op het wad bij laag tij zijn geluk beproeft met zijn metaaldetector, stuit hij op een ongewone vondst. Zijn nieuwsgierigheid wint het van zijn historisch besef en als hij zijn gevonden voorwerp uit het zand heeft opgeduikeld, blijkt hij niet meer alleen. DAS WAD won het Gouden Kalf voor Beste Korte Film 2014. (Rob Lücker, 2014)

Bron: Nederlands Filmfestival