Dramaserie Ramses wint drie TV-Beelden

De dramaserie Ramses van Avrotros heeft maandagavond in Amsterdam drie TV-Beelden in de wacht gesleept.

In de categorie drama werd het televisieprogramma over Ramses Shaffy uitgeroepen tot beste serie. Ook de beste mannelijke hoofdrol (Maarten Heijmans) en de beste bijrol (Noortje Herlaar) gingen naar de serie Ramses.

Ramses nam het in de categorie beste dramaserie op tegen Divorce van RTL4 en Hollands Hoop van de publieke omroepen NTR, VARA en VPRO. Heijmans ‘versloeg’ de genomineerden Marcel Hensema (Hollands Hoop) en Loek Peters (Roffa). Michiel van Erp is de regisseur van de serie Ramses.

Everybody Dance Now werd verkozen tot beste grote showprogramma, waarin ook Holland’s Got Talent en DWDD University genomineerd waren. Utopia kreeg een prijs voor beste nieuwe format. Martijn Krabbé kreeg een TV-Beeld in de categorie beste presentator en versloeg daarmee de overige genomineerden Humberto Tan, Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk.

De TV-Beelden worden sinds 2013 jaarlijks rond de eerste week van maart uitgereikt tijdens een groots gala. Het gala is de vervanger van de Beeld en Geluid Awards. Die prijzen werden sinds 2007 vergeven. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid maakte in 2012 bekend te stoppen met die awarduitreiking vanwege geldnood.

Wie is de Mol
Roy Donders kreeg een prijs voor de beste sponsoractie, de app GTST 5000. Wie is de Mol won een beeld in de categorie beste amusement. In de categorie reality won het RTL-programma Project P: stop het pesten.

De TV-Beelden 2015 werden maandagavond uitgereikt in veertien categorieën in Amsterdam.

Bron: